Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Det skal du bruge for at lave den perfekte veganske tapas © Maria Engbjerg / Vanloseblues.dk

Verdens bedste tapas

Sådan laver du velsmagende mad, der ligner en million: Her er tapasmenuen, der vil imponere dine gæster

Tid til tapas

Tapas er den perfekte gæstemad – det er superhyggeligt at sidde og dele og nippe til de små lækre smagseksplosioner, og så sidder man lang tid om bordet med det.

Men hvad skal der til for at lave den perfekte tapasmenu? Costumes bidragsyder giver dig her et bud på fem lækre elementer, der vil overraske og mætte dine gæster.

Opskrifterne herunder rækker til 6-8 personer.

Opskrifter til tapasbordet: Spanske kartofler, oliven-artiskok tapenade og vegetar-kødboller © Maria Engbjerg / Vanloseblues.dk

Spanske kartofler

400 g kartofler

Saften fra ½ citron

1 spsk tomatpuré

1 spsk olivenolie

1 tsk røget paprika

1 tsk flagesalt

½ tsk peber

1 tsk tørret basilikum

2 tsk tørret oregano

Finthakket frisk basilikum til servering

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader, og kom bagepapir på en bageplade.

Vask kartoflerne grundigt, og skær dem i grove tern.

Rør tomatpuré sammen med olivenolie, citronsaft, krydderurter, salt og peber, og vend kartoflerne i blandingen. Fordel kartoflerne på bagepladen, og bag dem gyldne og møre i cirka 35 minutter.

Oliven-artiskok tapenade – ca. 2,5 dl

250 g kalamata oliven uden sten

250 g grønne oliven uden sten

240 g grillede artiskokker på glas, for eksempel fra Urtekram

1 spsk kapers

2 fed hvidløg

1/2 tsk salvie

2 spsk citronsaft

Sådan gør du:
Kom alle ingredienser i en foodprocessor, og kør det til en fin konsistens. Servér for eksempel rugchips som tilbehør til tapanaden.

Tomat/basilikum-boller – 12 styk

1 dåse kikærter

1 hørfrø-æg (1 spsk knuste hørfrø + 3 spsk vand, rørt sammen og trukket i 10 minutter) eller 1 æg

½ potte frisk basilikum

2 fed hvidløg

1 lille rødløg

100 g ovnbagte tomater i olie

1 spsk tørret oregano

1 tsk flagesalt

½ tsk peber

2 spsk kikærtemel

2 spsk loppefrøskaller

Olivenolie og grov majsmel til rulning

Sådan gør du:
Hæld vandet fra kikærterne igennem en si, skyl dem grundigt, og lad dem stå og dryppe af.

Kom de ovnbagte tomater, rødløg, hvidløg og basilikum i en foodprocessor, og hak det hele fint.

Tilsæt alle de øvrige ingredienser, og kør det til en jævn og ensartet fars. Lad farsen stå og samle sig i 10-15 minutter

Kom bagepapir på en bageplade.

Hæld lidt olivenolie på dine rene hænder, og fordel det i håndfladerne. Form farsen til 12 kødboller i dine olierede hænder, rul dem i majsmel, og placer dem på bagepladen.

Sæt pladen i oven sammen med kartoflerne, når der er 25 min tilbage.

Opskrifter til tapasbordet: rå squash pinwheels grillede aubergineskiver med tomatsalat og pesto © Maria Engbjerg / Vanloseblues.dk

Rå squash pinwheels – cirka 12 styk

1 squash

2 modne avocadoer

Saften fra ½ citron

Salt og peber

12 store basilikumblade

2 gulerødder, i tynde stave

1 rød peberfrugt, i tynde strimler

12 tandstikker til at holde rullerne sammen.

Sådan gør du:
Mos eller blend avocado og citronsaft til en jævn og cremet konsistens, og smag til med salt og peber.

Skær squashen i tynde strimler på langs enten med en osteskærer eller på et mandolinjern.

Smør cirka 1 spsk avocadocreme på hver strimmel. Placér et basilikumblad i den ene ende, og læg lidt peberfrugt og gulerod ovenpå. Rul dem sammen, og luk dem med en tandstik.

Grillede aubergineskiver med tomatsalat og pesto – cirka 10 skiver

1 aubergine, skåret i 1,5 cm tykke skiver.

Olivenolie, salt og peber

10 tsk pesto

250 g tomater, i små tern

1 rødløg, fint hakket

1 spsk olivenolie

1 spsk balsamico

2 spsk fint hakket frisk basilikum

1 tsk flagesalt

½ tsk peber

50 g pinjekerner og basilikumblade til pynt

Sådan gør du:
Varm en grillpande op til høj varme.

Pensel aubergineskiverne med olivenolie på begge sider, og krydr med salt og peber.

Grill aubergineskiverne i cirka 5 minutter på begge sider, eller til de er møre og har fået flotte grillstriber.

Bland alle ingredienserne til tomatsalaten.

Placer aubergineskiverne på et fad, smør dem med 1 tsk pesto, og top med tomatsalat, pinjekerner og basilikumblade.

Maria Engbjerg er bidragsyder på Costume Fit, og hun vil friste med lækre og inspirerende opskrifter her på siden. Til dagligt blogger Maria på Vanloseblues.dk, hvor hun deler sin passion for sund og velsmagende mad. Lær Maria bedre at kende her.

FÅ DE LÆKRESTE OPSKRIFTER DIREKTE I DIN INDBAKKE – TILMELD DIG COSTUMES NYHEDSBREV HER