Spanske kartofler
400 g kartofler
Saften fra ½ citron
1 spsk tomatpuré
1 spsk olivenolie
1 tsk røget paprika
1 tsk flagesalt
½ tsk peber
1 tsk tørret basilikum
2 tsk tørret oregano
Finthakket frisk basilikum til servering
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader, og kom bagepapir på en bageplade.
Vask kartoflerne grundigt, og skær dem i grove tern.
Rør tomatpuré sammen med olivenolie, citronsaft, krydderurter, salt og peber, og vend kartoflerne i blandingen. Fordel kartoflerne på bagepladen, og bag dem gyldne og møre i cirka 35 minutter.
Oliven-artiskok tapenade – ca. 2,5 dl
250 g kalamata oliven uden sten
250 g grønne oliven uden sten
240 g grillede artiskokker på glas, for eksempel fra Urtekram
1 spsk kapers
2 fed hvidløg
1/2 tsk salvie
2 spsk citronsaft
Sådan gør du:
Kom alle ingredienser i en foodprocessor, og kør det til en fin konsistens. Servér for eksempel rugchips som tilbehør til tapanaden.
Tomat/basilikum-boller – 12 styk
1 dåse kikærter
1 hørfrø-æg (1 spsk knuste hørfrø + 3 spsk vand, rørt sammen og trukket i 10 minutter) eller 1 æg
½ potte frisk basilikum
2 fed hvidløg
1 lille rødløg
100 g ovnbagte tomater i olie
1 spsk tørret oregano
1 tsk flagesalt
½ tsk peber
2 spsk kikærtemel
2 spsk loppefrøskaller
Olivenolie og grov majsmel til rulning
Sådan gør du:
Hæld vandet fra kikærterne igennem en si, skyl dem grundigt, og lad dem stå og dryppe af.
Kom de ovnbagte tomater, rødløg, hvidløg og basilikum i en foodprocessor, og hak det hele fint.
Tilsæt alle de øvrige ingredienser, og kør det til en jævn og ensartet fars. Lad farsen stå og samle sig i 10-15 minutter
Kom bagepapir på en bageplade.
Hæld lidt olivenolie på dine rene hænder, og fordel det i håndfladerne. Form farsen til 12 kødboller i dine olierede hænder, rul dem i majsmel, og placer dem på bagepladen.
Sæt pladen i oven sammen med kartoflerne, når der er 25 min tilbage.