Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Verdens bedste og nemmeste surdejsbrød bagt i gryde © Anne Merete Thorstensen

Verdens nemmeste surdejsbrød – opskrift

Findes der noget bedre end friskbagt brød? Få opskriften på verden bedste (og nemmeste) surdejsbrød

Hjemme bedst. De næste uger deler vi et dagligt tip, som bekæmper corona-kedsomheden og gør godt for krop, sjæl og humør.

En sprød skorpe og en luftig og blød krumme – der er intet som friskbagt brød.

Brug tiden derhjemme på at finde din indre bagermester frem, og skru det perfekte surdejsbrød sammen. Det er både nemt, lækkert og lige til – alt, du behøver, er en ovnfast gryde og en god portion tålmodighed.

Her får du opskriften på et lækkert brød bagt med surdej.

Ingredienser til surdejsbrød

4 dl vand

5 g gær

1 dl surdej

600 g hvedemel

2 tsk salt

Sådan gør du

1. Rør vand og gær sammen Start med at røre vand og gær sammen i en stor skål. Vandet må gerne være lunkent, så virker gæren bedre.

2. Tilsæt surdejen Tilsæt din surdej. Hvis du vil have en mere kraftig surdejssmag, kan du erstatte lidt af vandet med ekstra surdej. Har du ikke en surdej, kan du hente en gratis hos Meyers Bageri – husk beholder.

3. Tilsæt mel og salt Tilsæt melet lidt ad gangen under omrøring. Undersaltet brød er kedeligt, så husk saltet.

4. Rør det hele sammen Brødet kræver ingen æltning, du skal bare røre ingredienserne sammen, til dejen slipper skålen. Dejen skal gerne være våd.

5. Lad dejen hæve i 10-12 timer Nu skal dejen hæve. Tildæk skålen med et viskestykke, og lad den stå på køkkenbordet i 10-12 timer. Du kan med fordel lave dejen om aftenen og lade den stå natten over.

Verdens bedste og nemmeste surdejsbrød bagt i gryde © Anne Merete Thorstensen

Surdejsbrødet er meget bedre end det, man køber hos bageren.

6. Fold dejen Når dejen er hævet, hældes den ud på et meldækket bord og foldes ind over sig selv 4-6 gange. Put dejen tilbage i skålen, og lad den hæve 2 timer mere.

7. Opvarm ovnen Stil gryden i ovnen, og varm op til 250 grader. Det er vigtigt, at din gryde kan tåle at komme i ovnen. Støbejern er det optimale materiale og kan tåle alle varmegrader.

8. Bag brødet Når ovn og gryde er gennemvarm hældes dejen forsigtigt i gryden. Kom låg på, og bag brødet i 30 minutter. Tag derefter låget af, skru ovnen ned på 230 grader, og bag videre i 15 minutter.

9. Afkøl brødet Tag gryden ud af ovnen, og vend brødet ud på en rist. Lad brødet køle af i 15 minutter.

Nyd det lune, friskbagte brød med god olivenolie, smør eller en skive ost. Velbekomme!

ALT DET, DU IKKE MÅ GÅ GLIP AF

Mere om Opskrifter? Få Costumes nyhedsbrev