© Alexander McQueen SS13

12 søde sandheder om honning

Selvom du måske ikke spiser honning – så kan du med fordel alligevel begynde at smøre det på både huden og i håret. Få 12 skønne fordele ved honning her

Honning er ikke bare sødt i din te og i dine yndlingsdesserter, booster din energi og reducerer allergi – faktisk kan det også hjælpe dig mod acne eller bruges som hårfjerningsmiddel. Måske kendte du allerede til alle de gode ting, som kokosolie gør ved din hud, men var du klar over, at den lille søde bøtte med honning faktisk kan mange af de samme ting?

Læs med her, og få 12 gode grunde til at opfylde dit lager af honning.

1 // ACNE Honnings anti-bakterielle egenskaber gør den til en fremragende sæbe mod acne. Put rå honning på det irriterede område, og skyl efter 10-15 minutter.

2 // AR Honning har en blegende effekt, så regelmæssig brug af honning på det berørte område, kan få gamle eller nye ar til at falme.

3 // FUGTIGHEDSCREME Honning er meget beroligende og fugtgivende. Brug rå honning som en ansigtsmaske, eller brug det i enhver DIY-ansigtsmaske-opskrift, for at få alle fordelene.

4 // HÅRKUR Honnings fugtgivende og blødgørende egenskaber gør det til en fantastisk hårbalsam, og giver samtidig shine til et kedeligt hår. Bland en spiskeske rå honning med to spiseskeer jomfruolivenolie og brug dine hænder til jævnt at sprede blandingen i hele håret. Skyl ud efter 20-30 minutter.

5 // LYSNER HÅRET På grund af den naturlige hydrogenperoxid, der findes i honning, har det en naturlig blegningseffekt, og det gør det en effektiv lysner. Bland en spiseske rå honning med seks spiseskeer destilleret vand og anvend det til dit hår. Skyl efter én time.

Gør dette hver uge for bedre resultater. Du kan tilføje en teske kanelpulver, hvis du er på udkig efter et dramatisk resultat.

6 // HÅRFJERNING Honning, når det kombineres med citronsaft og sukker, kan hjælpe dig med at fjerne kropsbehåring. Bland en spiseske rå honning med tre spiseskeer brunt sukker og en teske citronsaft.

Blandingen koges i mikrobølgeovn (eller på komfuret), indtil det bobler og bliver brunt. Lad det afkøle. Brug en ispind eller andet til at fordele det, og sæt en vatstribe over det område, hvor blandingen blev påført. Gnid det indtil det bliver varmt, når blandingen klæber til håret. Træk forsigtigt vattet mod hårene.

7 // ANTI-AGING Honning er rig på antioxidanter, så at gøre en spiseske honning om dagen til din spiserutiner, hjælper det til at forsinke aldringsprocessen. Du kan også smøre honning på dit ansigt, for at slippe af med rynker og andre tegn på aldring.

8 // LÆBESCRUB Honning er en vidunderlig læbescrub. Hvis du ønsker bløde og glatte læber, så bland en teske rå honning med en teske brunt sukker og et par dråber citronsaft og put det på dine læber. Exfoliér forsigtigt efter 5 minutter.

9 // NEGLEBALSAM Honning styrker dine negle og blødgør dine neglebånd. Bland en teske af rå honning med en teske æblecidereddike og smør det på dine negle og neglebånd. Skyl efter 10 minutter.

10 // UNDGÅ KNOPPER EFTER BARBERING Honning forhindrer knopper forårsaget af barbering. Smør rå honning på umiddelbart efter barbering og skyl efter 10-15 minutter.

11 // MØRKE PLETTER Honning indeholder nogle naturlige ingredienser, der kkan få mørke pletter til at forsvinde. Brug en teske rå honning og anvend det på det mørke område, og skyl efter 20 minutter. Gør dette to gange om ugen, indtil dine mørke pletter falmer.

Du kan også blande lige dele honning og sød mandelolie, smøre det på området, og skyl efter 10-15 minutter for bedre resultater.

12 // EKSEM Honnings anti-inflammatoriske egenskaber kan hjælpe mild eksem, rosacea og psoriasis-udsat hud. Smør rå honning på det angrebne område, og skyl efter 20 minutter.

Manuka-honning virker bedre end nogen anden form for honning til kroniske hudsygdomme.

ALT DET DU IKKE VIL GÅ GLIP AF

Kilder: Mercola.com, Care2.com, Leonsbeautytipsandsecrets.com, Naturallycurly.com