Pæne små tatoveringer
© Jasmin Chew/Unsplash

Små tatoveringer, du får lyst til at få med det samme

Den permanente udsmykning behøver ikke at være opsigtsvækkende. Overvejer du at få en tatovering, men uden at den skal være alt for opsigtsvækkende, har vi herunder fundet den bedste inspiration til smukke små tatoveringer, der vil få dig til at løbe ned til den nærmeste tatovør.

Små tatoveringer

Gennem de seneste mange år kan man spotte flere og flere tatoveringer i gadebilledet. Særligt de små tatoveringer er en fin og diskret måde at udtrykke sin personlighed på, hvis du ønsker en tatovering, som ikke tager al blikfang.

Uanset størrelsen på din tatovering er det naturligvis vigtigt, at du – da den jo er permanent – er sikker på dit valg og finder en dygtig tatovør, som kan lave en tatovering lige i den stil, du drømmer om – og som måske kan give dig indspark til, hvordan tatoveringen vil tage sig bedst ud i forhold til placering og størrelse.

Er du på udkig efter små tatoveringer, har vi herunder fundet de smukkeste bud – lige fra funklende stjerner og stjernetegn til venindetatoveringer.

Håndplukket til dig

Små søskendetatoveringer

Små tatoveringer er en sød og diskret måde at have sine søskende ‘med dig’ overalt. Hvis du er så heldig at have en søster eller bror i dit liv, er en lille tatovering oplagt til at forevige jeres unikke bånd på kroppen. I kan eventuelt få tatoveret hinandens fødselsår i en flot skrift eller romertal.

Små venindetatoveringer

Skal du og din bedste veninde forevige jeres venskab på kroppen? Venindetatoveringer er en særlig måde at markere jeres venskab og gøre det endnu mere unikt, end det er i forvejen. Få en lille tatovering, der matcher, som eksempelvis to sommerfugle eller måske et motiv, som kun I to kender historien bag.

'Sleeve' af små tatoveringer

Det er blevet mere og mere populært at få et slags ‘sleeve’ med mange små tatoveringer placeret rundt omkring på armen(e) – og med mere eller mindre fjollede motiver. Det er en fin måde at kombinere en masse af dine yndlingsmotiver for et dybt personligt udtryk, da du kan vælge at få tatoveret alt fra en chili til en blomstervase – det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser.

Små tatoveringer med stjernetegn

Om det skal være skorpionens tegn eller krebsens stjernebillede, er små tatoveringer med stjernetegn både betydningsfulde og personlige. De er derudover også nemme at gøre til enten søskende- eller venindetatoveringer, og man behøver nødvendigvis ikke (kun) at få foreviget sit eget stjernetegn.

Små tatoveringer på ryggen

Ryggen er den perfekte placering til en diskret tatovering, da det nok er de færreste, der vil kunne se den i løbet af en dag, da den er nem at dække til – og samtidig har du mulighed for at vise den frem, når du har lyst, for eksempel i en fin kjole eller bikini til sommer.

Små tatoveringer på foden

Ligesom ryggen er foden et oplagt sted til at få en diskret tatovering, der kan vises frem til sommer i et par sandaler eller smukke højhælede sko – måske med motiv af en bølge, der leder tankerne hen på sommer og sol, eller et lille citat eller navn, som betyder noget særligt for dig.

Lille tatovering af sol

Solmotivet leder tankerne hen på sommer og strandture, og den er nærmest ikke til at komme udenom, når man taler om små tatoveringer. Bestem selv, hvor detaljeret eller simpelt dit solmotiv skal være, og om solen eventuelt skal kombineres med en halvmåne for at symbolisere dag og nat.

Små tatoveringer i nakken

Har du langt hår, kan nakken være endnu en diskret placering af din tatovering, hvis du ofte har håret hængende løst og dermed gemmer tatoveringen lidt væk. Du kan eventuelt hente inspiration fra de smukke, minimalistiske one-line-motiver, hvor der er skiftet mellem helt tynde og mere fyldige streger for et kunstnerisk udtryk.

Små hjertetatoveringer

Den klassiske tatovering af et hjerte er perfekt til dig, der ønsker en både sød, simpel og klassisk tatovering. Den er både feminin og diskret på samme tid, og der er (næsten) ikke dét sted på kroppen, hvor hjerte tatoveringen ikke vil pynte.

Små tatoveriner med skrift

Små tatoveringer er en fin måde at udtrykke sin personlighed på – og hvorfor ikke vælge dit yndlingscitat eller ord, som betyder noget særligt for dig?

Små blomstertatoveringer

Blomstertatoveringen er til dig, der ønsker en feminin og tidløs tatovering, og valgmulighederne er her endeløse. Vælg mellem alt fra en rose og lilje til lavendel, vintergækker og tulipaner. Overvej et blomstermotiv lavet med ekstra tynde streger for at gøre motivet endnu mere feminint og enkelt.

Små rejsetatoveringer

Vil du gerne forevige din seneste store rejse? Der er mange små tatoveringer med fine motiver, der kan symbolisere de ture, som har forandret dig for evigt. Måske en bjergkæde, en konkylie, hele jordkloden … eller en leopard, som minder dig om en fantastisk safari?

Små tatoveringer med farve

Elsker du farver og synes, at sorte tatoveringer er lidt for kedelige? Så er en tatovering med farvet blæk måske noget for dig. Der er rig mulighed for at mixe alle dine yndlingsfarver eller måske blot den klassiske sorte med eksempelvis rød for et mere simpelt udtryk.

Vær dog opmærksom på, om din tatovør bruger de EU-godkendte blæktyper, som ikke indeholder kemiske stoffer, der er mistænkt for at være kræft- og allergifremkaldende.

Små 'skjulte' tatoveringer

Overvejer du en privat tatovering, der kun skal ses af dig eller din partner? Så findes der flere oplagte placeringer, eksempelvis brystet eller omkring bikinilinjen, som er gemt væk i løbet af dagen. På den måde er det kun dig, der bestemmer, hvem der må se dine tatoveringer, og hvornår.