4 effektive råd til god hårpleje efter sommersæsonen

Har sommeren sat sit spor på dine lokker? Heldigvis kan du hurtigt få fyldigt og glansfuldt hår igen med en lille håndfuld tips, der er lette at gå til

Reparer skadet hår © Anna Stokland
1 / 5

Sommeren bringer masser af lækre fordele med sig – men solens varme stråler kan have en negativ påvirkning på dine lokker.

Den stærke varme og saltvand kan medføre tyndt, knækket og tørt hår, men heldigvis kan problemet afhjælpes med fire skarpe tips.

1. Undgå hyppig hårvask

Hyppig hårvask kan udtørre håret, da man renser hovedbundens naturlige olier ud. Red dit hår fra top til bund jævnligt, da det fordeler olierne fra din hårbund til længderne af håret. Hovedbunden vil derfor ikke blive lige så hurtigt fedtet og længderne får mere af den naturlige næring.

Brug eventuelt en tørshampoo de dage, hvor du springer hårvasken over, hvis du føler at dit hår klasker sammen. Tørshampoo frisker både dit hår op og hjælper med stylingen på samme tid.

2. Drop de kogende varme bade

Det meget varme vand åbner hårstråene, hvilket får dem til at forekomme matte og tørre. Hvis du kan holde temparaturene nede, lukkes hårstråene og dit hår vil se blankt ud igen.

Er du ikke så god til det kolde gys, så start med blot at slutte dit bad af med det kolde vand.

3. Hårkur

Brug en god hårkur to gange om ugen. Kuren fungerer endnu bedre end din balsam og gør håret blødt og blankt, imens den plejer i dybden.

Brug din hårkur imellem shampoo og balsam, da hårstråene er åbne her og modtagelig overfor kuren. Har du god tid, er det en god idé at lade kuren sidde i et kvarter, inden du vasker den ud.

4. Fugt, fugt og atter fugt!

Find produkter, der indeholder de rigtige, nærende ingredienser. For eksempel virker keratin og olier nærende og blødgørende, mens panthenol tilfører både fugt og pleje.

Herunder har vi fundet nogle af vores yndlingsprodukter til at gøre håret sundt efter sommeren.

Reparer skadet hår
2 / 5

Hårmaske, Schwarzkopf Gliss summer repair hos Matas.dk 15 kr.

Gliss' maske er udviklet til at reparere sommerskadet hår. Produktet indeholder blandt andet keratin, samt et plejende ekstrakt fra monoi-blomster, der reparerer skader forårsaget af sol, klor og saltvand.

Reparer skadet hår
3 / 5

Tørshampoo, Toni&Guy Cleanse hos Matas.dk 57 kr.

Tørshampooen sprayes i hårbunden, hvor den absorberer snavs og naturlige olier. Ved at bruge en god tørshampoo, efterlades håret friskt helt uden hårvask.

Hår: Effektive råd til god hårpleje efter sommer, sol og salt
4 / 5

Hårkur, Aussie 3 Minute miracle reconstructor hos Matas.dk 49 kr.

Hårkuren fra Aussie giver næring til håret og reparerer de spaltede spidser som solen kan forårsagde. Dit hår vil blive efterladt blødt, medgørligt og glansfuldt.

Hår: Effektive råd til god hårpleje efter sommer, sol og salt
5 / 5

Olie, Moroccanoil hos Nicehair.dk 339 kr.

Det er ikke uden grund, at Moroccanoil er en klassikker. Olien er en ultralet og ikke fedtende arganolie, der tilfører håret glans og gør det blødt.

Tilføj mere olie i dine længder, end ved din hovedbund, og vær opmærksom på ikke at bruge for meget.

Hvis dit hår har taget meget skade af solen, kan du med fordel bruge rigeligt med olie, lade det sidde natten over og skylle overskydende produkt ud dagen efter.

Mere om Skønhed? Få Costumes nyhedsbrev