© Thomas Dahl for Benjamin Creative

4 trin, der gør en forskel for sensitiv hud

Døjer du med sensitiv hud kan den reagerer på selv de mindste ting. Heldigvis er der steder i hudplejerutinen, hvor du kan sætte ind for at passe ekstra godt på den.

Der kan være mange årsager til, at du oplever sensitiv hud, og at den reagerer på selv de mindste ting – fra vejr og kost til produkter og rutine.

Lige meget hvilken årsag det måtte være, kan du med de rette produkter hjælpe din hud godt på vej til mere balance, så du passer godt på din hud

1. Vask huden minimalt

Måske er du også en af dem, der vasker huden med vand morgen og aften for at friske op. Men for meget vand kan ende med at udtørre huden - særligt hvis den i forvejen er sensitiv. Det danske postevand er nemlig fyldt med kalk, der i for store mængder kan svække hudens barriere og irritere din sensitive hud.

2. Brug mild pleje

Sensitiv hud har godt af mild pleje, der skåner huden. Her kan et plejende serum som Restoring Facial Oil fra Clarins' nye serie, Calm Essentiel, være et godt værn - enten som fast del af din hudplejerutine eller som en intensiv kur i op til 20 dage, hvis du har perioder med særlig rød eller udsat hud.

© Thomas Dahl for Benjamin Creative

Den plejende ansigtsolie indeholder blandt andet økologisk kameliaolie og abrikosolie, og den er ideel til at blødgøre og fugte huden, så den inden for kort tid føles glattere og mindre sensitiv.

3. Hold en pause fra makeuppen

Bruger du makeup hver dag, kan det påvirke din huds sundhed, hvis ikke du sørger for at rense godt og grundigt, eller hvis du bruger for meget. Det kan nemlig også fremprovokere en rødmende eller skadet hud, hvis den er særligt sensitiv.

Derfor kan det være en god idé, at du holder en pause fra makeuppen i perioder, hvor du oplever mere rødme end normalt. Eller gør det til en vane med mindre makeup eller makeup-fri dage. På den måde kan du lade huden ånde og restituere.

4. Beskyt mod bakterier

Der er sunde og usunde bakterier - også for din hud. En god måde at sikre dig mod de mindre gode er ved at beskytte din sensitive hud mod for meget forurening. Det gør du ved give den et ekstra beskyttende lag med en effektiv dag- eller natcreme.

© Thomas Dahl for Benjamin Creative

Den nye Soothing Emulsion fra Clarins' Calm Essentiel-serie modvirker skadelige effekter fra forurening med ingredienser som blandt andet ekstrakt af planten kransburre. Det er særligt godt, hvis du har en dagligdag i et område med meget bilos eller anden form for uren luft.

Ny serie til sensitiv hud

Den nye serie fra franske Clarins, Calm Essentiel, er særlig udviklet til sensitiv hud og indeholder tre produkter – en mild dag- og natcreme, en plejende olie og en grøn gel, der både dækker og beskytter mod rødmende hud. Serien er baseret på naturlige ingredienser som for eksempel ekstrakt af økologisk abrikos- og kameliaolie. Læs mere om serien her, køb hos Matas.

© Thomas Dahl for Benjamin Creative