© Morten Andersen

5 franske beauty-musthaves, der giver dig et flot, naturligt look

Få lækkert hår, smuk udstråling og en lille ekstra hemmelighed, når skønhedsredaktør Marie Alkestrup guider dig til, hvilke produkter fra apoteket du skal fylde i kurven

De franske kvinder er vilde med beautyshopping på apoteket – med god grund. Der er nemlig masser af lækre hudplejeprodukter på hylderne, og du kan samtidig få god vejledning om, hvordan du passer på din hud, og hvilke typer af produkter og rutiner, der passer til netop dig. Så hvis du ikke har shoppet skønhed på apoteket før, så er det nu, du skal i gang.

Skønhedsredaktør Marie Alkestrup guider til sine favoritter i videoen her:

Genvejen til lækkert hår

Den første ting, du skal smide i kurven, er en tørshampoo. Franske kvinder er især vilde med tørshampooen fra Klorane, som du også kan købe på apoteket herhjemme. Den er baseret på havre-ekstrakt, og med et enkelt pift fjerner du nemt overskydende fedt fra hovedbunden, så du kan springe hårvasken over og få et naturligt look med ekstra volumen.

Lækker hudpleje

På apoteket finder du mange af de franske skønhedsmærker, der er kendt for enkle og effektive produkter, som hjælper dig med at få det bedste frem i din hud. De franske kvinder har nemlig luret, at genvejen til en velplejet hud, der kun har brug for minimal makeup, er god hudpleje.

Måske kender du allerede Eau Thermale Avène, hvis produkter er baseret på termalkildevand fra Avène-kilden i Frankrig, som er kendt for sine fugtgivende og beroligende egenskaber. Hvert sekund bliver der solgt en flaske Avène Termalkildevand på verdensplan, og vandet bruges i alle hudplejeprodukterne fra Avène.

Gør som de franske kvinder og gå efter en enkel hudplejerutine, som fx består af rens uden vand med Avène Micellar Lotion efterfulgt af et pust beroligende og plejende Avène Termalkildevand. Kombinér derefter pleje og glød i ét med en farvet dagcreme med solbeskyttelse.

Voilà – så får du nemt velplejet hud med smuk udstråling hver dag.

© Eau Thermale Avène
© Eau Thermale Avène
© Eau Thermale Avène

Den franske hemmelighed

Køb et fint stykke håndsæbe med hjem og læg det sammen med dit tøj eller i din undertøjsskuffe. Det både pynter og giver en dejlig, diskret duft.

Gå efter sæbe med duft af lavendel, der er en favorit i Frankrig. Ud over at dufte godt og pynte med sin fine, lilla farve, virker lavendel beroligende.

© Morten Andersen