Neglelak og nail art.
© Getty Images

7 simple bud på nail art, du let kan kopiere

Fra regnbuenegle til grafiske detaljer. Tag neglelak til et nyt niveau med disse fine bud på nail art, du kan lægge derhjemme

Hjemme bedst. Den næste tid deler vi et dagligt tip, som bekæmper corona-kedsomheden og gør godt for krop, sjæl eller humør.

Du er nok stødt på billeder af negle lakeret i flotte mønstre, når du har scrollet igennem dit feed på Instagram. Nail art er vokset stødt i popularitet, og hvorfor ikke bruge tiden derhjemme på at tage lakering af dine negle til næste niveau?

Mens nogle former for nail art er meget avancerede, er andre mere enkle i udtrykket og lettere at gøre efter. Her har vi samlet en stribe bud på nail art-manicurer, som du nemt kan give dig i kast med selv.

Fransk manicure med et twist

Giv den klassiske franske manicure et nyt udtryk ved at male negletipperne sorte. Begynd med en klar eller let lyserød lak på hele neglen. Vent til lakken er helt tør, og mal derefter tipperne med en sort lak.

Har du svært ved at lakere i fri hånd, kan du eventuelt klippe ti stykker hjælpetape, som skal placeres omtrent en millimeter fra enden af din negl.

Cool nude

Giv den populære nude manicure en cool opgradering med en fin prik på hver negl.

Læg først to lag nude neglelak, som skal tørre mellem hvert lag. Vær sikker på, at lakken er helt tør, før du med en ny neglelak, enten i hvid eller en anden farve, laver en prik på hver negl.

Lad prikken tørre, og forsegl med et til to lag klar top coat, så manicuren bliver pæn og jævn.

Sort & hvid

Start med at male hele neglen i hvid lak. Læg helst to lag lak, så farven bliver jævn. Lad det tørre, og klip nu ti stykker bred tape, som skal placeres lodret over halvdelen af hver negl. Mal dernæst med sort lak på den side, som ikke er dækket af tape. Lad det hele tørre, fjern tapen, og afslut med en klar topcoat.

Regnbue-lak

Har du svært ved at vælge én favorit i blandt alle dine flotte neglelakker, så giv neglene hver deres farve. Det er en effektfuld manicure, som ikke kræver andet end lidt farvekoordinering og fem til ti neglelakker, alt efter om hver negl får en forskellig farve, eller om du maler flere negle i samme nuance.

Grafisk minimalisme

Grafiske linjer er et stort hit på Instagram. De giver cool udsmykning af neglen og kræver ikke megen snilde.

Alt, du skal gøre, er at lægge et lag lys neglelak i nude eller hvid. Vær sikker på, at lakken er helt tør, og klip ti tynde stykker tape, som skal placeres vertikalt på hver negl. På denne måde får du en hjælpelinje at tegne din tynde streg efter.

Brug neglelakkens pensel eller en endnu tyndere pensel, som du dypper i den foretrukne lak. Lad al lak tørre, inden du fjerner tappen, og giver neglene et lag klar topcoat.

Ombre-negle

Vil du prøve kræfter med de smukke negle, hvor farven gradvist tones ud, skal du bruge flere farvede neglelakker og en gammel makeupsvamp i gummi. Brug eventuelt en beauty blender eller en svamp fra din pudder.

Læg først ensfarvet neglelak på alle negle. Lad det tørre, og dup derefter en farvet neglelak på din makeupsvamp i en størrelse, der passer til halvdelen af din negl.

På det område af svampen, som du mener svarer til halvdelen af din negl, skal du duppe meget neglelak for neden, og kun et enkelt foroven. Sådan kommer der mest farve på det nederste af din negl.

Dup nu svampen over din negl ved at placere det lakkerede stykke nederst på neglen. Gentag denne proces på alle ti negle. Er farven ikke blevet kraftig nok, så gå efter med endnu en omgang, når første lag er helt tørt.

Undervejs vil der komme overskydende neglelak ud på på huden, som efterfølgende skal renses af med en vatpind og lidt neglelakfjerner.

Når du er tilfreds med farven, og lakken er helt tør, skal du lægge et sidste lag klar lak, så alle lag neglelak udjævnes.

Stjerneklar lak

Har du nogle små stjerner tilbage fra jule- eller nytårspynten, kan de nemt inkorporeres i din neglekunst.

Pynt en negl ad gangen. Læg et lag klar lak, og placér forsigtigt stjernen i den våde lak ved hjælp af en pincet. Gentag på alle ti negle.

Lad lakken tørre, og mal en hvid stribe langs den ydre kant i fri hånd. Dette gøres nemmest med en tynd pensel dyppet i din hvide lak.

Afslut med mindst to lag klar topcoat, så stjernen forsegles.