9 skønne Chanel-klassikere, du skal kende

Chanels ikoniske C’er pryder ikke bare misundelsesværdige tasker, men også parfume, neglelakker, makeup og hudplejeprodukter. Vi har samlet ni af Chanels tidløse klassikere

Blush, parfume, læbestift, cremer, neglelakker og makeup fra Chanel © Thomas Dahl
1 / 10

Chanels ikoniske C’er pryder ikke bare misundelsesværdige tasker, men også effektiv hudpleje, en skelsættende parfumeflakon og neglelakker, der har skabt lange køer af kvinder på jagt efter sæsonens it-farve. Vi har samlet ni af Chanels skønneste klassikere, der er mindst lige så aktuelle i dag, som første gang det franske modehus delte dem med verden.

Joues contraste i 55 in love blush fra Chanel © Chanel.com
2 / 10

1. Blussende favorit

Joues contraste har efterhånden fået mange kinder til at blusse verden over med dens pudrede formel, der både giver let farve og intens rødmen, alt efter hvor mange penselstrøg du lægger den med.

Joues contraste i 55 in love, Chanel 360 kr. (forhandles hos Illum)

Gabrielle Chanel eau de parfum spray 50 ml fra Chanel © Chanel.com
3 / 10

2. "I decided who I wanted to be, and that is who I am.”

Parfumen Gabrielle er en kærlighedserklæring til husets grundlægger, som blev mere kendt for kælenavnet Coco end sit pigenavn. Den blomstrede duft er skabt med ingredienser, som Mademoiselle Chanel selv brugte – såsom jasmin, ylang-ylang, hvid moskus og sandeltræ.

Gabrielle Chanel eau de parfum spray, Chanel 50 ml 810 kr. (forhandles hos Illum)

Les beiges healthy glow sheer colour spf 15 fra Chanel © Chanel.com
4 / 10

3. Glødende beige

Les beiges-seriens betagende emballage og evne til at give perfekt solkysset hud har gjort produkterne uundværlige i enhver makeupsamling. Især pudderet Healthy glow er en storfavorit. Læg de mørke farver ved kindben og tinding, eller brug de lyse i hele ansigtet.

Les beiges healthy glow sheer colour spf 15, Chanel 430 kr. (forhandles hos Illum)

Hydra beauty micro crème fra Chanel © Chanel.com
5 / 10

4. Perlende creme

Kamelia-blomsten er en del af Chanels æstetik såvel som af husets hudpleje, hvor man finder ekstrakt fra blomsten, der fugter og styrker hudbarrieren. I denne lyseblå ansigtscreme kan du ligefrem se og mærke de små blå dråber med ekstrakt i, der beskytter og efterlader huden med et skær af satin.

Hydra beauty micro crème, Chanel 660 kr. (forhandles hos Illum)

Huile de jasmin fra Chanel © Chanel.com
6 / 10

5. Silkeblød pleje

I 1927 lancerede Coco Chanel husets første hudplejeserie, og olien Huile de jasmin, der i dag stadig er et fugtende hit, var en del af den. I 2017 blev den opdateret med indhold af flere naturlige ingredienser, men dens diskrete duft af jasmin, lette konsistens og plejende egenskaber fra kamelia er bevaret.

Huile de jasmin, Chanel 890 kr. (forhandles hos Illum)

Sublimage la crème yeux fra Chanel © Chanel.com
7 / 10

6. Forgylte øjne

Med en konsistens som luftig flødeskum er Chanels dyrebare øjencreme indbegrebet af selvforkælelse. Den bløde creme bruges morgen og aften og kan også virke som en nærende øjenmaske, hvis du lægger et tykt lag før sengetid.

Sublimage la crème yeux, Chanel 1.280 kr. (forhandles hos Illum)

Le vernis i 18 rouge noir fra Chanel © Chanel.com
8 / 10

7. Kult-neglelak

Den mørkerøde musthave-neglelak blev til i 1994 under navnet Vamp og solgte for over en million dollars det første år. I dag kender vi den som Rouge noir, og lakkens popularitet er ikke dalet meget, siden Uma Thurman gav den kultstatus i filmen Pulp Fiction fra samme år.

Le vernis i 18 rouge noir, Chanel 205 kr. (forhandles hos Illum)

Rouge allure i 99 pirate fra Chanel © Chanel.com
9 / 10

8. Rød perfektion

Pirate, hvis blå undertone gør tænderne lidt hvidere, er stadig en af de bedst sælgende røde læbestifter. Den klædelige nuance var også Mademoiselle Chanels favorit. Hun brugte den hver dag ud fra mantraet: “Put on red and attack.”

Rouge allure i 99 pirate, Chanel 295 kr. (forhandles hos Illum)

9. Duften af kvinde © Chanel.com
10 / 10

9. Duften af kvinde

Parfumen, der blev gjort sexet af Marilyn Monroe i 1954 og senere udstillet på MoMA, er en sand duftklassiker. N°5 blev til i 1921, men blev opdateret i 1978 til en duft, der ligesom forgængeren er indbegrebet af femininitet med noter af aldehyder, majrose og jasmin.

N°5 eau de parfum spray, Chanel 50 ml 780 kr. (forhandles hos Illum)

Mere om Skønhed? Få Costumes nyhedsbrev