Her er de bedste ansigtsmasker
© Privat / Sara Maria Dyrberg

Costume tester: Ansigtsmasker

En revolution indenfor ansigtsmasker. Sådan beskriver Costumes bidragsyder en af de tre nye masker, hun har testet. Læs Sara Maria Dyrbergs anbefalinger her

Jeg har altid haft svært ved at få brugt de ansigtsmasker, jeg køber, og ender desværre ofte med at smide dem ud. Jeg besluttede mig for at prøve endnu en gang, så jeg har testet Tromborgs tre nye ansigtsmasker over den sidste måneds tid, og har svært ved at få armene ned. Dem, der kender mig, og kommer i min klinik, ved, at jeg er kræsen med produkter. Jeg skriver derfor kun om dem, når jeg virkelig føler, de er værd at dele.

Ingredienserne er såkaldt “super økologiske” og de beskytter mod fugttab, stress og udtørring. De virker udglattende, minimerer porerne og giver smuk glød. Synligt. Og så er de særligt egnede til skandinavisk hud, da en af de ting, der er helt specielle ved maskerne er, at de beskytter huden ved temperaturforskelle og mod de farlige UV-stråler. Som er præcis vores udfordring i Skandinavien med vores lange, kolde vintre og vores tynde ozonlag.

Maskerne dufter sindssygt godt, men subtilt, hvilket virker ekslusivt og lækkert – der er ikke noget værre, end når produkter lugter af parfume.

Tim Schyberg har overgået sig selv. Igen. Tim er Marianne Tromborgs mand, han er biokemiker og medejer af Tromborg. Det er ham, der laver alle de formularer, som bruges i Tromborgs produkter. I modsætning til mange andre kosmetikproducenter, der køber færdigblandede formularer tilført et par ekstra ingredienser eller dufte, har Tim skræddersyet ingredienslisten, hvilket virkelig mærkes på kvaliteten. Intet er overladt til tilfældigheder, fokus er på oplevelsen og ikke mindst effekten.

© Privat / Sara Maria Dyrberg

Enzyme peeling facial mask er en eksfolierende maske som både renser, fugter og beskytter huden, samtidig med at den fremskynder fornyelsen af celler. Masken masseres ind i huden med cirkulære bevægelser. Den indeholder små korn fremstillet af jojoba-voks. Kornene er helt fine og runde, så der er intet skarpt der kan kradse i huden. Masken har en beroligende effekt og kan bruges til selv den sarteste ansigtshud. På trods af at masken er ualmindeligt blød og mild, mærker man straks, at den arbejder. Lad masken virke i 5-10 minutter, eller rens og massér ansigtet i den. Min hud elsker den.

660 kr. hos Matas.dk

Detox facial mask er en smuk, grøn lermaske, der virker afgiftende ved at rense huden for toxiner, fjerner døde hudceller og kontrollerer overproduktion af sebum. Synligheden af hudens porer mindskes og huden bliver mere ensartet at se på. Masken kan bruges i hele ansigtet, eller man kan nøjes med at bruge den i problemzoner, eksempelvis i T-zonen, på hagen eller på hals/bryst. Lad masken virke i 10-15 minutter.

640 kr. hos Magasin.dk

Moisturizing facial mask er måske min yndlingsmaske, en hybrid mellem maske og serum - eller en 'solid serum'. Man kan bruge den som maske i 15-20 minutter, vælge at sove med den natten over, eller bruge den som en serum, nedenunder sin yndlingscreme. En revolution indenfor ansigtsmasker. Den nedsætter inflammation i huden, binder fugt, beskytter mod forurening og reducerer tørhed. Nemt og effektivt.

680 kr. hos Tromborg.com

Fordi jeg generelt er dårlig til at få brugt traditionelle ansigtsmasker, er jeg særligt begejstret for Enzyme peeling facial mask og Moisturizing facial mask, da de er så utroligt lette at bruge. Enzyme peeling facial mask kan man vælge at rense og massere ansigtet i. Moisturizing facial mask er helt genial, fordi man kan sove i den eller bruge den under sit dag- eller aftenprodukt.

Fælles for maskerne er, at de indeholder et peptid-kompleks, der stimulerer kollagenet i huden. Huden bliver mere spændstig og ensartet. Efter jeg er begyndt at bruge maskerne, er jeg gået helt væk fra at bruge foundation og concealer, selvom det er vinter. Jeg har aldrig været storforbruger af makeup, men har altid følt, at jeg skulle have lidt på, for ikke at se for bleg og farveløs ud. Efter jeg har “masket” er der ikke noget at tage fejl af: Jeg kan se en tydelig forskel. Min hud er friskere, klarere og fastere. Jeg er helt solgt, og jeg kommer personligt til at bruge maskerne hver uge.

For at understrege min begejstring for maskerne, inkorporerer jeg dem nu i mine kosmetiske behandlinger i min klinik, Nui Cph, hvor jeg også sælger maskerne. Du kan se læse mere om mine behandlinger på Nuicph.dk.