Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Skønhedspleje og hårkur. © Wenn.com

Den afgørende skønhedspleje du bør prioritere netop nu

Vend tiden derhjemme til din hud og hårs fordel ved endelig at få gjort alle de ting, du normalt forsømmer

Hjemme bedst. Den næste tid deler vi et dagligt tip, som bekæmper corona-kedsomheden og gør godt for krop, sjæl eller humør.

Selvom du godt kan se, hvor meget håret trænger til en hårkur, eller hvor glade dine tæer ville blive for lidt plejende opmærksomhed, er det formentlig sjældent, at tiden er til det i en travl hverdag. Men nu, hvor hverdagen er blevet vendt på hovedet, betyder det for manges vedkommende, at der er mere tid – i det mindste til at lade produkterne virke.

Derfor guider vi til al den skønhedspleje, du normalt springer over, men som vil gøre underværker for hud og hår.

5710111000084-Yrs4XWmEv5bo5BFvr4ms0A
1 / 8

Rens ansigtet morgen og aften

I disse dage skal du huske at rense ansigtet, hvilket bør gøres morgen og aften med en mild rens efterfulgt af fugt.

Måske vil du ligefrem synes, at det er dejligt med nogle daglige plejerutiner, der kan fungere som et holdepunkt i en tid, hvor den normale hverdag er ikke-eksisterende.

Acai cleansing milk, Rudolph Care 295 kr.

9319944000405-bqjWpJUx0WyXJkd7VuhT4A
2 / 8

Lad hårmasken sidde

Selvom der står ti minutters virkningstid bag på hårkuren, er det nok de færreste, der har tålmodigheden til at lade masken sidde så længe. Ofte bliver det højest et minut, og derved får håret ikke den optimale effekt.

Prøv at lade hårmasken sidde så længe den skal, og red gerne håret undervejs med en bredtakket kam. Efterfølgende vil du helt sikkert have blødere og mere blankt hår.

TIP! Har du ikke en hårmaske, kan du også bruge din balsam i hele håret, hvor den skal sidde i mindst fem minutter.

Rose hair & scalp moisturising masque, Aesop hos Magasin.dk 220 kr.

5060525480065-PjH6HToyYc4kWDnEMhwaDg
3 / 8

Plej fødder og tæer

Et fodbad er en lille luksus, man næsten aldrig giver sig selv lov at nyde i en travl hverdag. Derfor bør du ikke snyde fødderne for et fodbad, som blødgør og fugter – og du kan endda tage det med arbejdscomputeren i skødet, hvis du arbejder hjemmefra.

Bagefter kan du, når huden er blød og smidig, ordne tæerne, skubbe alle neglebånd op, og lakere neglene i flotte forårsfriske farver.

Nail lacquer i hollywood rose, nailberry hos Magasin.dk 150 kr.

5704904121179-2SJ1NhdcBR8d1gAydN5m5g
4 / 8

Læg ansigtsmasker

Skal den dyre ansigtsmaske virke, bør den blive brugt en til to gange om ugen. Er du rigtig flittig, kan du kombinere flere masker.

Læg først en dybderensede maske med for eksempel ler eller kul, og følg derefter op med en fugtende maske. På denne måde renses huden fri af overskydende fedt og døde hudceller, hvilket giver bedre arbejdsbetingelser for din fugtende maske.

Efter denne omgang vil du kunne se og mærke, at huden er mere klar og fugtmættet.

Har du ikke nogle ansigtsmasker, så lav din egen med denne guide.

Detox facial mask, Tromborg 640 kr.

karmameju-toerboerste-100-natural-body-brush-buff_1180w-kAWQCoHra_xZ3DF3XtzhiQ
5 / 8

Tørbørst hele kroppen

Når du tørbørster huden, sættes blodcirkulationen i gang. Tørbørstning giver desuden en blødere hud, og mange har kunne berette om mindre appelsinhud ved jævnlig tørbørstning.

Prøv selv, og hvis du fra nu af bruger omtrent fem minutter hver dag på at børste, skulle bagdelen allerede være i form til sommeren – som forhåbentligt kan nydes uden for hjemmets fire vægge.

Natural body brush, Karmameju 240 kr.

8719134054590-3mh3G8iZIoZKEteuQ4o-KA
6 / 8

Brug din body scrub

Gør krop og hud klar til foråret ved at skrubbe hele kroppen fra top til tå. Når huden bliver skrubbet fjernes det matte og triste skær fra gamle døde hudceller. Husk, at skrubbe fra tæerne og helt op til nakken.

TIP. Har du ikke en scrub, kan du nemt lave en ved at fylde en kop op med olie og så hælde omtrent samme mængde sukker i blandingen.

The ritual of ayuruveda body scrub Rituals hos Magasin.dk 125 kr.

neglelak og nail art. © Getty.com
7 / 8

Læg nail art

Din ekstra tid kan også bruges til at eftergøre al den flotte nail art, der florerer billeder af på Instagram.

Vi guider til de fllotteste og nemmeste look her.

5014516005119-VBr_jDfrun04DV8J0kZ4JA
8 / 8

Red løs

100 børstetag om dagen. Sådan lyder opskriften på smukt hår – og de mange børstetag gør det desuden muligt at skubbe hårvasken en dag længere.

Når du reder håret med en børste med svinehår, vil svinehårene føre fedtet væk fra hovedbunden og ud i hårets længder. Således bliver hovedbunden mindre fedtet og længderne får glans fra de naturlige olier.

Start ud med at rede eventuelle filtreknuder ud i længderne, og begynd derefter at rede håret fra hovedbunden og ned til længderne. Jo flere børstetag, desto mere massage får hovedbunden, hvilket også giver sundere hårrødder.

Bristle b1 extra large, Mason Pearson hos Studiocimmahony.com 1.595 kr.

Mere om Skønhed? Få Costumes nyhedsbrev