© Maria Thornfeldt

Denne usædvanlige shampoo er perfekt til skandinavisk hår

Anne Mette Kirk deler sine enkle og effektive favoritprodukter – heriblandt en ny type hårpleje, som er velegnet til fint hår

39-årige Anne Mette Kirk, forfatter, vil helst bruge tiden på alt andet end skønhedspleje. Derfor tror hun på få, men effektive rutiner og multiuse-produkter, som plejer både hud, hår og negle. Vi har mødt hende i lejligheden i København til en snak om sine skønhedsfavoritter, og mascaraen, som aldrig svigter.

Hvordan ser dine daglige skønhedsrutiner ud?

“Det tager mig ikke mere end et kvarter at komme ud ad døren, da jeg kun bruger få plejeprodukter – og så mascara og blush. Netop fordi jeg ikke bruger så meget tid, skal mine rutiner bestå af lækre og effektive multiuse-produkter som Weledas Skinfood. Den bruger jeg nogle gange som maske, andre gange i de tørre hårspidser og næsten hver dag som øjencreme.”

Et sikkert makeuphit?

“Jeg har prøvet et hav af mascaraer, men vender altid tilbage til Maybellines Lash sensation. Den er nem at lægge og drysser aldrig.”

Hvordan plejer du din sarte hud?

“Jeg er blevet glad for at bruge en rensebalm fra Amlytil at vaske ansigtet med, fordi skummende rens bare ikke duer til min tørre hud. Med balmen bliver min hud helt ren, men føles dejligt blød bagefter.”

Ansigtsmisten fra Balm Balmhar en fast plads i Anne Mettes taske.

© Maria Thornfeldt

Hvad er din bedste skønhedsanbefaling?

Active botanical serum fra Vintner’s Daughter er lige så god, som den er dyr, og den holder utroligt længe. Det er det vildeste luksusprodukt, og jeg kan næsten glæde mig til at tage den på om morgenen. Med den på behøver jeg nærmest ikke mere fugt, og foundation er heller ikke nødvendig.”

Hvordan ser dine sommernegle ud?

“Pink, rosa eller røde, men nogle gange er et par brune hænder næsten pænere uden farve, hvis bare man har lidt negleolie på. Min favoritolie er fra Kure Bazaar. Den dufter skønt af ingefær og kan også smøres på læber og kindben.”

Hvad dufter du af?

“Jeg er ikke så vild med at dufte af alt for meget, men jeg elsker duften I love my garden fra Charlotte Torpegaard, fordi den er lavet på noter af dufte, man finder i Kongens Have, som jeg selv bor ret tæt på. Jeg bliver i virkelig godt humør af den og bliver tit stoppet af folk, som spørger, hvad det er for en duft, jeg har på.”

Hvordan plejer du håret?

“Jeg kan godt lide tanken om, at vi ikke bruger så meget emballage, og derfor er jeg skiftet over til enshampoo-barfra mærket Stop the water while using me, som er 100 procent økologisk. Man skummer shampooen op ligesom en sæbebar, og vasker derefter håret som normalt. Først var jeg skeptisk, men den fungerer godt til mit fine skandinaviske hår.”