Form dine bryn efter din ansigtsform
© Anna Stokland / Dior SS17

Disse bryn passer til din ansigtsform

Aflangt, firkantet eller hjerteformet? Din ansigtsform har stor indflydelse på, hvilke bryn, der bedst vil klæde dig

Lige siden Cara Delevingne og hendes bryn gjorde sit indtog på diverse catwalks og forsider, har kvinder verden over sukket ved tanken om store, fyldige bryn. Derfor virkede det i lang tid som om, at fyldige bryn var det eneste, der duede. Men langt fra alle kvinder kan gro sådan et bryn, og selvom formen klæder Cara Delevingne, er det ikke nødvendigvis det rette for dig.

Formen på dit ansigt er nemlig med til at afgøre, hvilket slags bryn, der vil klæde dig. Pak derfor drømmen om Caras bryn væk, og form i stedet dine bryn efter, hvad der bedst vil klæde dine ansigtstræk.

Psst ... Vi har testet, hvad en måned uden sukker gør for huden

Firkantet ansigtsform

Med et firkantet ansigt skal du helst holde dig fra et langt og flat bryn, da det vil gøre dit ansigt mere firkantet at se på. Det firkantede ansigt vil blive fremhævet på bedste vis med et par bryn, der har en mere defineret vinkel og en løftet bue, hvilket vil give illusionen af et smallere ansigt.

Sådan gør du:

Mål dig frem til den rette form ved at kigge lige frem, tage en pensel og holde den, så penslen flugter med det yderste af dit næsebor og krydser igennem midten af din iris. Punktet, hvor pensel og bryn mødes, er der, hvor buen på dit bryn skal være højest.

Har du ikke en naturlig forhøjning på dit bryn, kan du fremhæve formen ved at farve med en skråpensel og en brynfarve.

Hjerteformet ansigtsform

Med et hjerteformet ansigt skal du undgå et skarpt formet bryn, da det vil gøre dig mere hård at se på. Gå i stedet efter et lidt blødere bryn.

Sådan gør du:

Her skal du ikke forme brynet så meget, men holde dig til at tegne eventuelle huller i brynet op med en brynben, og derefter bruge en klar bryngel til at holde brynet på plads.

Rund ansigtsform

For at give ansigtet en mere defineret form, kan det være en god idé at gå efter et struktureret bryn med en høj bue og længere ender i ydrekanten af dit bryn, frem for et rundt bryn, som vil give illusionen af et endnu rundere ansigt.

Sådan gør du:

Med dette bryn skal du som sagt fokusere på at lave et langt bryn, og her skal du derfor fylde farve i hele brynet, så det forlænges i begge ender. Det gøres bedst med en helt tynd pensel, hvor du med fine bevægelser maler små hår på. Forsøg også at forme brynets bue, så der kommer lidt mere højde på dit bryn.

Sørg for, at der er mest farve ved brynets bue og i den ydre ende af brynet for at fremhæve højden og forlængelsen af brynet. Læg også en anelse highlighter ved brynbenet under den yderste del af brynet, hvilket igen vil sætte mere fokus på brynets bue.

Oval ansigtsform

Den ovale ansigtsform vil være flottest sammen med et par tykke bryn, så der kommer lidt flere proportioner i ansigtet, hvilket også vil bryde det lange indtryk.

Sådan gør du:

Her skal du til gengæld undgå en høj bue på brynet, fordi det vil give dig et konstant overrasket udtryk. Ligeledes må dine bryn heller ikke være for korte i enderne, fordi det vil gøre dit ansigt mere rundt at se på.

Lang ansigtsform

Den lange ansigtsform vil modsat mange andre have mest fordel af et lidt kortere bryn, som vil få dit ansigt til at syne mere ovalt end langt. Ligeledes skal du også fokusere på ikke at skabe en for kraftig bue på dit bryn.

Sådan gør du:

Tænk mere horisontalt end buet, når du skal forme brynet. Det vil give illusionen af et lidt kortere ansigt, som modsat vil fremstå endnu længere med et mere buet bryn.

Foruden denne guide er det en god idé at få hjælp fra en professionel, som eksempelvis brynteknikerne hos Benefits BrowBarer, der kan hjælpe dig med at forme dine bryn første gang. Efterfølgende vil det være meget nemmere selv at holde denne form.

MERE FRA COSTUME