Dette gratis skønhedsmiddel gør underværker for din hud

Ikke alle hjælpemidler koster penge. Her er en hyldest til en undervurderet ting, der dæmper betændte urenheder og mindsker mørke rande – ganske gratis

Iskold skønhed © Anna Stokland / Givenchy SS19
1 / 8

Iskold skønhed

Kulde er måske et af de bedste skønhedsmidler, da det gør underværker for et træt ansigt, dæmper betændte urenheder og mindsker mørke rande– oftest helt gratis.

Her er syv isnende fordele ved kold skønhed.

1. Forlænger dine produkters levetid
2 / 8

1. Forlænger dine produkters levetid

Du kan med fordel lægge læbepomaden, ansigtsmaskerne, din dagcreme, ansigtsmist og serum på køl, da kulden og mørket forlænger produkternes effekt. Du kan også investere i et lillebitte køleskab til at huse skønhedsprodukterne – og søger du efter ‘minifridge’ på Instagram, finder du mere end 25.000 eksempler på den kolde tendens.

Herbal hydrating serum, Mario Badescu hos Magasin.dk 415 kr.

2. Giver skøn glød på 2 minutter © Wenn.com
3 / 8

2. Giver skøn glød på 2 minutter

Kate Moss skulle efter sigende være fan af at nedsænke ansigtet i en skål med isvand og agurkeskiver hver eneste morgen. Det lyder måske som en brat start på dagen, men der er en mening med galskaben. Kulden får blodkarrerne til at trække sig sammen, og derfor reagerer kroppen ved at sende mere blod til ansigtet. På den måde øges blodcirkulationen, og du får en frisk glød. Flere har derfor taget den iskolde tendens skridtet videre med hjælp hentet direkte op af fryseren: En isklump pakket ind i et musselinklæde vækker et træt ansigt, når du lader den kolde klump glide over ansigtet i to minutter. Du kan også lave isterninger af grøn te og på den måde tilføre huden både kulde og antioxidanter.

Gua sha
4 / 8

3. Dæmper et morgenhævet ansigt

En nat med for lidt søvn giver ikke bare en træt hud, men også et hævet ansigt. Dæmp hævelsen med en kold Gua sha-jadesten, der har været en tur i køleskabet, inden du giver ansigtet en blid lymfedrænage ved forsigtigt at skrabe stenen fra midten af ansigtet og ud mod lymfekirtlerne ved ører og kæbe. Massagen vil sammen med kulden fra stenen dræne ansigtet for væske, og du vil syne – og forhåbentligt føle dig – en del friskere efter et par minutter.

Jadesten Facial Gua sha i jade green wave, Amazing Space 235 kr.

4. Reducerer mørke rande
5 / 8

4. Reducerer mørke rande

Mørke cirkler akkompagneret aftunge poser under øjnene er et syn, der møder mange af os i spejlet, når vi ikke har fået tilstrækkelig søvn. Her vil kølende øjencreme hjælpe, og vælger du en med et koldt metalhovede eller rulle, nedkøles huden, imens du smører lindrende creme over de medtagne øjenområder. Har du god tid, kan du også lægge kolde eyepatches under øjnene, og efter ti minutter kan ingen gætte sig til nattens manglende skønhedssøvn.

Dermabsolu eyes, Avène hos Webapoteket.dk230 kr.

Revitalise & brighten eye dew, Aurelia hos Boozt.com395 kr.

Advanced génifique yeux light pearl eye mask, Lancôme seks stk. hos Boozt.com445 kr.

5. Gør huden smukkere før festen
6 / 8

5. Gør huden smukkere før festen

Lækker, velfugtet og festklar hud opnås bedst med god pleje, som også får makeup- pen til at ligge pænere – og her kommer en kold sheet mask ind i billedet. Lægger du din sheet mask i køleskabet inden brug, får du både dens plejende effekt og forskønnende kulde til hele ansigtet. Efter 20 minutter kan du pille masken af og se resultatet, som byder på glødende og oplivet hud med en forfinet overflade takket være kuldens sammentrækkende effekt på de grove porer.

Preparty moisturizing mask, Miqura hos Nicehair.dk 59 kr.

6. Yder nødhjælp til urenheder © Getty Images
7 / 8

6. Yder nødhjælp til urenheder

En isklump kan også dæmpe øjeblikkelig hævelse under en betændt urenhed og virker desuden bakteriehæmmende, hvis du ikke har kunnet holde fingrene fra det betændte område. På sigt kan kulden også hjælpe imod urenhederne, hvis du dagligt køler huden med en isklump. Det skulle sænke hudens naturlige olieproduktion og dermed risikoen for fremtidige udbrud.

Sådan kommer du i gang med vinterbadning © Getty Images
8 / 8

7. Giver velvære til hele kroppen

I dag er vinterbadning så populært, at flere vinterbadeklubber har lige så lange ventelister, som de har medlemmer. Populariteten skyldes blandt andet den følelse af velbehag, der skyller over dig efter en tur i det kolde vinterhav. Undervejs føles det nok knap så behageligt, da du i princippet udsættes for et kuldechok, men det udløser til gengæld både adrenalin og endorfiner, som giver den rare fornemmelse i kroppen – efter dyppet. Regelmæssig vinterbadning skulle også forbedre dit helbred og blodomløb og give pænere hud – og bader du et sted med tilhørende sauna, venter en varm og velfortjent belønning efter det kolde gys.