Derfor skal du vaske dine makeuppensler
© Makeup.vidalondon.net

Dette Instagram-billede viser, hvorfor du skal vaske dine pensler

Du ved nok godt, at du huske at vaske dine makeuppensler. Men ved du, hvor store konsekvenserne er, hvis du ikke gør det?

Åh, vi indrømmer gerne, at det kan være en ret kedsommelig opgave at skulle rense sine makeuppensler, men samtidigt er konsekvenserne ved at bruge beskidte pensler så fatale, at vi ikke tør at lade være.

Men er du en af dem, der tænker, at du ikke behøver at rense dem så tit, så vil denne models erfaring måske overbevise dig om det modsatte.

Den australske model Anthea Page fik nemlig mere end bare gode billeder med sig, efter et endt modeljob. Hun fik, som følge af dårlig pensel-hygiejne, et rigtig slemt tilfælde af stafylokokkerbetændelse i øjet, og valgte derfor at dele et billede – og en opsang til alle os, som er lidt sløve med rengøringen af makeuppenslerne.

I sit indlæg skriver Anthea Page blandt andet:

“Jeg har lige været på et modeshow de sidste fire dage, og desværre, selvom jeg havde observeret uhygiejniske praksisser og havde konfronteret den ellers dygtige makeupartist, endte jeg stadig med at tage derfra med en slem øjeninfektion. (…) Dette er ikke første gang, at jeg får en lidelse som følge af beskidte makeuppensler, og det er desværre nok heller ikke sidste gang, men husk nu at være opmærksomme på hygiejnen, hvis du skal have lagt makeup, så du kan passe på dit helbred.“

Efter denne opsang, skulle man måske overveje at blive lidt flittigere med at rense penslerne, fordi konsekvenserne ved ikke at gøre det kan indbefatte uren hud, ødelagte makeupprodukter og i dette tilfælde øjenbetændelse.