© anna stokland

Dette produkt vil ændre dine rensevaner (måske) for altid

I takt med at kulden sætter ind, har langt de fleste af os også brug for mere fugt til huden. Hvis du ikke allerede renser din hud med en rensebalm skal du måske overveje det – uanset hudtype.

Det første trin i din hudplejerutine er rensning, og det er her du er med til at forberede og sætte standarden for det, der følger. En nærende rensebalm fjerner mildt og effektivt snavs, makeup og olie fra din hud – og det vel og mærke uden at udtørre den.

“Jeg er meget omhyggelig med at få renset min hud hver aften. Det siger sig selv – hvis du ikke sørger for at være grundig med din rens, så vil skidt, sved og makeup blive siddende på huden, og det vil betyde, at dine cremer ikke kan trænge effektivt ind. Men hvor afrensning tidligere var noget, der skulle overstås inden jeg smører mit ansigt ind i diverse olier og cremer, er det nu blevet et af de steps, jeg ser mest frem til om aftenen. Og jeg er ret sikker på, det hænger sammen med min nyfundne kærlighed til rensebalms,” siger skønhedsredaktør Marie Hindkær.

© Kunkeei

Langt de fleste rensebalms forvandler sig til en silkeblød emulsion, når du tilsætter vand, og herefter kan både produkt og snavs nemt fjernes med en fugtig muslinklud, der som et ekstra plus sætter gang i blodcirkulationen og skaber de bedste betingelser for din efterfølgende hudpleje.

“Varm en smule rensebalm mellem håndfladerne, og massér den herefter godt ind i huden. Har du tid, så tag dig tid, og gør det til et afstressende aftenritual fremfor blot ren rutine. Når du tilsætter vandet og lader den skumme op er det vigtigt, at det ikke er koldt, men det må heller ikke være for varmt, så sæt temperaturen et sted midt imellem,” slutter Marie Hindkær.