holdbar makeup til fest med setting spray og mat foundation
© Anna Stokland / Fenty SS18

Eksperten guider: Sådan holder makeuppen hele natten

Cecilie Lassens makeupartist giver gode råd og de produkter, der sikrer en smuk og holdbar makeup, som bliver på under hele festen

Der er næsten ikke noget mere irriterende end at have brugt timevis på at lægge den perfekte festmakeup, for så at opdage, at makeuppen allerede er på vej ned af kinderne en time inde i festen. Derfor har vi allieret os med makeupartist og medejer af salonen Freund, Pil Brøndum Gad, der blandt andet lægger makeup på skuespiller Cecilie Lassen. Pil Brøndum Gad giver sine bedste tips til den makeup, som sikrer hende og klienterne et holdbart makeuplook, og du får de bedste tips her.

Psst ... Se de bedste læbepomader til tørre og sprukne læber.

KAN DU BEDST LIDE CREMEDE ELLER MATTE PRODUKTER, NÅR DU SKAL LÆGGE EN HOLDBAR FESTMAKEUP?

“Jeg synes, at matte produkter er mere holdbare, fordi en cremet makeup har det med at rykke sig lidt rundt. Til gengæld er det lettere at touche op på et cremet makeuplook, fordi du hele tiden kan arbejde videre, eller rykke det tilbage på plads. Det er svære med de matte produkter, hvor man ikke bare kan lægge mere makeup ovenpå uden at det kan ses.

Jeg foretrækker derfor en cremet base, som jeg fæstner enkelte steder med pudder, som eksempelvis ved næsefløjene og i midten af panden. Og så bruger jeg en fast pudderskygge til contour og til blush.”

HVILKE PRODUKTER SKAL MAN KENDE, HVIS MAN GERNE VIL HAVE EN HOLDBAR MAKEUP?

“Det er er must at have en god primer, hvis din makeup skal blive siddende en hel dag – og aften. Jeg bruger primeren Natural radiance fra Mac. Den er let at bruge, tilfører ekstra fugt og minimerer dine porer.

Jeg er også (som så mange andre) allerede stor fan af Fenty Beautys nye foundation. Jeg er virkelig imponeret over den, da den er cremet, har en mat finish og er meget longlasting. Det er den perfekte kombination.”

HVAD BRUGER DU, HVIS MAKEUPPEN SKAL HOLDE HELE NATTEN LANG?

“Mit hemmelige party trick er fixing spray fra Kryolan, når makeuppen virkelig skal holde. Men den kan godt være lidt hård ved huden, så jeg vil kun anbefale, at man bruger den ved særlige lejligheder, og ikke til hver eneste festlige lejlighed. Til dagligt bruger jeg i stedet NYX' setting spray, som også hjælper til at holde makeuppen på plads.”