© Getty

Er du bikiniklar?

Se, hvad du skal undgå, tilføre og gøre i de næste 4 uger for at blive klar til stranden

Strandklar

Viljestyrke, træningsøvelser, skønhedsprodukter og sund kost. Det kræver det at blive toptunet og strandklar fra inderst til yderst. Se her, hvordan du bliver strandklar, hvad enten du har 4, 2 eller 1 uge til stranden.

fire uger til stranden

Reducér dårlige vaner Skær ned på de fødevarer, som mange af os får alt for meget af hver dag, og som hverken gavner din hud eller din krop.

“Kaffe, sukker, mælk og brød belaster din krop. Det viser sig i form af trist og træt hud, oppustet mave og for meget fedt på kroppen. Hvis du nedtrapper og fjerner disse fødevarer fra din hverdag, får du meget mere energi, din mave bliver sundere og fladere, du føler dig lettere, og fedt- og væskeophobninger reduceres markant,” siger Louise Bruun, ernærings- og træningsekspert.

Allerede efter en uge kan du mærke en forskel. Efter fire uger vil du tydeligt kunne se resultater på din krop.

Tank op Spis masser af grove grøntsager som kål og rodfrugter, spis dild og purløg, få godt med sunde fedtsyrer fra for eksempel olivenolie og avocado, og spis meget mere fisk, og hvidt kød som kylling. Det tilfører kroppen gode næringsstoffer, der skal til for at få et sundt indre og et smukt ydre.

Gå dig i form Hop i et par trainers, og kom ud i det fri. Du kan komme langt mod en strandklar krop med en rask udendørsgåtur flere gange om ugen.

“Vælg tre ugentlige dage, hvor du går i en time ad gangen. Det giver motion, øger blodcirkulationen og styrker din krop, dine muskler, dine ben og baller, og du får også tilført god energi ved at mærke naturen, få vind i håret og indånde frisk forårsluft. Samtidig er det en rigtig god måde at slippe af med eventuelle sukker-abstinenser, så husk også lige at gå i stedet for at falde i sukkerfælden,” siger Louise Bruun.

Børst appelsinhuden væk Udover sund kost og motion er tørbørstning en god løsning på celluliteproblemer. Børst kroppen hver dag før bad. Start nede fra din ene fod, og børst opad ben, lår og baller i store cirkelbevægelser mod hjertet. Det styrker blodcirkulationen, sætter gang i udskillelsen af affaldsstoffer og giver glattere og mere fast hud. Når du tørbørster fjerner du også døde hudceller, så du behøver ikke at tænke på at bruge en scrub på huden, når du er i bad.

Tørbørste, Amazing Space 125 kr.

Glatte ben Det er nu, du skal droppe barbergrejet og lade håret på benenegro i et par uger, så de bliver lange nok til at fjerne med en voksbehandling.

“Når hårene er taget af ved roden, skal der gå tre til fire uger før næste behandling, hvor de sidste stubbe og knækkede hår kan tages med. Og som så giver glatte ben i en månedstid,” siger Daniela Fraser fra spaklinikken Complete Me.

Efter voksbehandlingen skal der minimum gå 24 timer før, du smører solcreme på og viser ben i solen - lige efter behandlingen er huden for sart til at blive udsat for parfumerede cremer og sol.

Detox udefra Massér din hud på kroppen hver dag efter bad med en kropsolie med godgørende æteriske olier af blandt andet grapefrugt og mynte. Det stimulerer lymfesystemet, virker drænende på væskeophobninger og formindsker cellulite. Husk, at drikke vand, så du renser ud i systemet.

Body oil wild 100% spa, Karmameju 299 kr.

to uger til stranden

Træningsøvelser på stuegulvet Følg Louise Bruuns råd og lav nedenstående øvelser tre gange om ugen, så får du hurtigt trænet, tonet og styrket baller, lår og arme og får pulsen op. Lav tyve gentagelser af hver enkelt øvelse af tre omgange. Resultaterne viser sig efter et par uger.

  • Squat: Stå med dine fødder i hoftebrede, og bøj ned i knæene som om sætter du dig på en stol, og kom op igen.
  • Lunges: Tag et stort skridt frem med højre ben, og bøj helt ned, så du rører gulvet med knæet på venstre ben. Stræk højre ben, og kom helt op igen. Skift derefter højre ben ud med venstre ben, sænk højre ben, stræk venstre ben og kom helt op igen.
  • Lav klassiske armbøjninger.

Slut alle øvelserne af med englehop, hvor du går ned på hug og hopper op igen.

Sug dig stram Du kan opnå fastere hud på arme, ben og baller ved hjælp af en sugekop, som du bruger på huden hver dag. På den måde giver du dig selv dybdegående bindevævsmassage, får stimuleret blodgennemstrømningen og opstrammet slap og bulet væv. Det resulterer i mere spændstig og fast hud.

“Brug sugekoppen på din hud i badet eller på tør hud med en olie indenunder i et par minutter om dagen, så kan du allerede se og mærke en forskel efter to uger. Efter en måned bliver resultatet endnu bedre,” siger Daniela Fraser.

Når du begynder at bruge sugekopperne, kan du få blå mærker der, hvor du sætter dem på. De forsvinder hurtigt igen.”

Sugekopper, Complete Me 345 kr.

Sund mave - smuk krop Start dine morgener med et lille glas aloe vera-juice.

“Det smører din krop indefra, virker helende på tarmslimhinden og er godt for fordøjelsen,” siger Louise Bruun.

Aloe vera juice, Pukka 152,50 kr.

Forkæl dit brystparti Huden er ekstra sart og fin på hals og decolleté. Derfor skal du altid være opmærksom på at give området fugt og næring.

“Som hovedregel skal alt din ansigtspleje bruges helt ned til din kavalergang for at styrke og beskytte huden optimalt. Huden på hals og decollete er, ligesom huden i dit ansigt, den mest blottede og er derfor mere udsat hele året rundt end resten af din krop,” siger Daniela Fraser.

Du kan dog med fordel bruge specifikke geler, cremer og masker skabt med formålet at opstramme, nære og fugte området.

Bust beauty ekstra lift, Clarins. 440 kr.

en uge til stranden

Optimér din sunde linje Har du ikke været helt tro mod dine nye sunde kostvaner, kan du stadig nå at rette op, så både oppustethed og fedtophobninger på mave, baller og lår mindskes. Drop de hvide ris, hvidt brød og pasta, som forstyrrer din krop og din fordøjelse. Skær i øvrigt helt ned på brød. Undgå kaffe og mælk. Spis i stedet friske grøntsager, der bidrager med fibre, vitaminer, antioxidanter og mineraler. Få sunde fedtsyrer og proteiner fra fisk som laks, makrel, sardiner og ørred, og fyld op med flere gode byggesten fra lyst kød som kalkun og kylling. Skær totalt ned på alkohol og sukker. Vær på forkant med eventuelle snack-trange: Hav for eksempel en boks stående i køleskabet med gulerødder og agurk, som du har flækket til stave, eller spis en lille håndfuld mandler, hassel- og valnødder og kerner, der indeholder sunde fedtsyrer, proteiner, vitaminer og mineraler, som gavner din krop og din hud. Cola og saftevand er selvfølgelig no gos - drik postevand, og læg et par agurkeskiver ned i vandkanden. Det giver vandet en blød og lækker smag.

Ton mave og ryg Du kan stadigvæk nå at tone kroppen.

“Læg dig ned på ryggen, og træk skiftevis din ene albue og dit modsatte knæ mod hinanden. Gentag fyrre gange. Lav også rygøvelser, hvor du ligger på maven med hænderne ved dine skuldre, løft overkroppen, og stræk armene ud. Du mærker hurtigt hvordan, det spænder og styrker ryg og læn. Gentag fyrre gange,” siger Louise Bruun.

Gylden glød

Brug en bodylotion med selvbruner-effekt, og byg farven op over et par dage lige før, du skal på stranden.

“Det er bedst at bruge en selvbrunerlotion på hele kroppen. Vask derefter dine hænder fri, så du undgår farve inde i håndfladerne. Bagefter kan du bruge en selvbrunerspray over hånd- og fodryg og i ansigtet - en spray lægger sig som et fint slør og fordeler sig flottere på ansigt, hænder og fødder,” siger Daniela Fraser.

Delux self tanning cream, Tromborg 380 kr.

Bronze goddess golden perfection self tanning spray for body, Estée Lauder 250 kr.

Drik dig ekstra lækker

Lav en smoothie efter Louise Bruuns opskrift: Blend frossent spinat, et æble, citron og ingefær med cirka et halvt glas vand. Det tilfører din krop fibre, vitaminer, antioxidanter, mineraler og klorofyl, som giver energi, renser og styrker dine indre organer og din hud. Og så mætter det og hjælper til med at smide overskydende fedt.

Få smukke hænder og flotte negle

Giv dig selv en manicure, hvor du blødgør og skubber neglebånd, klipper dine negle og filer formen på dem. Læg et lag underlak, to lag lak og forsegl med en overlak.

Lad lakken tørre, og massér efterfølgende en blødgørende håndcreme ind i hænderne.

Acai hand cream, Rudolph Care 245 kr.

Neglelak, Chanel. 185 kr.

Neglelak, Dior. 185 kr.

Og så er der vist ikke meget mere at sige end: husk solcremen og solhatten, og undgå at være i direkte sol mellem kl. 12 og kl. 15. God sommer!