© anna stokland

Eyeliner for dummies

Med disse nemme tricks kan selv den mest venstrehåndede højrehånd (og omvendt) mestre eyelineren.

Hvis du også har stået utallige gange foran spejlet og forsøgt at lægge en smuk winged eyeliner – blot for at måtte opgive efter flere forsøg, fordi eyelineren bare ikke vil, som du vil – så læs med her. Det behøver nemlig slet ikke at være så svært – hvis du altså bare kender de rette, og uden tvivl game changing, tricks.

Blyant, flydende, gel eller tusch?

Som nybegynder bør du altid vælge blyanten. Den er nemmere at styre og et lille fejltrin er nemmere at rette op på – sammenlignet med hvis du eksempelvis bruger en flydende eyeliner. Hold på eyelineren, som du vil holde på en blyant, og tegn langs din vippekant. Læn hovedet en anelse tilbage, og lad din albue hvile på bordet. Kan du sidde ned, er det endnu bedre. Start herefter udefra og tegn ind mod midten af øjet – og gør derefter det samme fra den anden side. Tegn så tæt på vippekanten som muligt og fyld derefter ud mellem vipperne, så de synes fyldigere.

© anna stokland

Prik til prik

En klassisk udfordring med en winged eyeliner er, at det kan være utrolig svært, at få eyelineren til at synes bare nogenlunde ens på begge øjne. Og frustrationen er stor, hvis eyelineren er on-point på det ene øje, og er alt andet end on-point på det andet øje. Et godt trick er at tegne nogle små prikker, som du derefter forbinder med din eyeliner. På den måde får du meget nemmere styring over, hvor præcis du skal tegne for at opnå et så symmetrisk look på begge øjne, som muligt.

Den rette form

Et vellykket cateye er kun vellykket, hvis lineren passer til din øjenform. Det er heldigvis simpelt at finde formen til netop dit øje. Din liner skal være en forlængelse af den nederste vippekant. Og herefter forbinder du til eyelineren, der flugter med den øverste vippekant. Hvis dine øjenlåg er tunge, gør cateyes ikke nødvendigvis noget godt for dig. Hold dig så i stedet til en meget tynd streg langs vippekanten - blot for at markere og fylde ud blandt vipperne.

Er du ikke udstyret med store øjne, så kan du åbne øjet op, og få det til at synes større, ved kun at lægge eyeliner på halvdelen af øjet – fra midten og ud. Gør stregen en anelse tykkere ved kanten af øjet – det er nemlig også med til at åbne øjet op.

© anna stokland

Prime og set

Få din eyeliner til at holde hele natten – også selvom et par tunge eller lettere olierede øjenlåg vil benytte enhver mulighed, for at flytte eyelineren fra vippekant og tættere på dine bryn. Det bedste trick er at duppe en smule transparent pudder på dine øjenlåg - både før og efter du har lagt din liner. Du kan selvfølgelig også vælge at købe en vandfast eyeliner og løse problemet på den måde.

© anna stokland

Slet dine fejltrin

Selv makeup-artisterne tegner ved siden af. Ret de små fejltrin med vatpinde. Muji laver de bedste, som du med sikkerhed finder i enhver makeup-artists kit. Hovedet er fast og du kan få dem i en lille størrelse, der er som skabt til makeup. Dyp i lidt makeupfjerner – på den måde glider vatpinden også nemmere på huden, og du undgår derudover at irritere den sarte hud ved øjnene.

The final touch

Kom altid din mascara på efter du har lagt eyelineren. Alt andet bliver noget værre rod.

Håndplukket til dig