Få ekspertens geniale trick til smukke bølger i håret

Trine Wendorff Skjørth er en af danmarks bedste makeupartister, og vi har mødt hende til en snak om den bedste hudpleje, gode makeuptips og tricket der giver det flotteste hår

makeup og hår - de bedste tips fra makeupekspert © Philip Ørneborg
1 / 8

Trine Wendorff Skjøth beskriver sig selv som en less is more-type, når det gælder makeup, men bruger til gengæld meget tid på sine hudplejerutiner. Vi har besøgt den 45-årige makeupartist i indre by i København, hvor hun bor med sin mand og sine bonusbørn, til en snak om skønhed, og det trick, der giver det smukkeste fald i håret.

Psst ... Se, hvad der giver Marie Thomsen så lange vipper, at hun ikke behøver mascara

susanne kaufmann og pestle & mortar © Philip Ørneborg
2 / 8

HVORDAN SER DINE SKØNHEDSRUTINER UD?

“De er omfangsrige. Mine makeupvaner er enkle, men når det gælder hudpleje, bruger jeg mange produkter og meget lang tid på at rense og påføre serummer og cremer. Jeg begynder altid morgenen med at vaske ansigtet – lige nu bruger jegPestle & Mortars Renew gel cleanser, som jeg vasker af med en musselinklud og lunkent vand. Dernæst bruger jeg skintonic fra Susanne Kaufmann, Pestle & Mortars Pure hyaluronic serum og deres dagcreme Hydrate. Om aftenen renser jeg af med en lidt federe rens, og til sidst bruger jeg en olie med retinol.”

Trine Skjøths pleje til huden med retinol © Philip Ørneborg
3 / 8

HVAD ER DIT BEDSTE SKØNHEDSTIP?

“At slutte fred med sit spejlbillede. Sæt dig foran spejlet, og giv dig tid til at finde ud af, hvad dine bedste træk er, og hvordan du fremhæver dem – og hold dig så til det. Husk også at være kontinuerlig med skønhedsrutinerne, og spring aldrig den vigtige afrensning af huden over.”

lermaske fra aztek secret © Philip Ørneborg
4 / 8

HVAD ER DIT BEDSTE TIP TIL HUDPLEJE?

“To gange om ugen lægger jeg enpeeling-maske fra Susanne Kaufmann. Den eksfolierer, men er blid nok til, at min sensitive hud kan tåle den. En gang om måneden laver jeg total dybderens med lerpulveret Indian healing clay fra Aztek Secret, købt i USA, som jeg blander op med økologisk æblecider. Når jeg efterfølgende bruger masken The honey mud fra May Lindstrom, får jeg den smukkeste hud.”

trine skjøth © Philip Ørneborg
5 / 8

HAR DU ET GODT TIP TIL AT FÅ FALD I HÅRET?
“Når håret er næsten helt tørt, ruller jeg det op i to Prinsesse Leia-lignende knolde. Når jeg efter cirka tyve minutter løsner dem igen, har jeg en masse bevægelse i håret.”

HVAD ER DIN SKØNHEDSHEMMELIGHED?

“Sauna. Det er vigtigt at få svedt igennem. Kombinationen af en kold dukkert efter- fulgt af varme fra saunaen, hvor jeg også skrubber huden med en hamphandske, får gang i blodcirkulationen. Jeg kan se på min hud, hvis jeg ikke har været i sauna i et stykke tid.”

john masters organic og less is more hår og pleje © Philip Ørneborg
6 / 8

HVORDAN PLEJER DU DIT HÅR?

“Jeg vasker kun håret to gange om ugen, og jeg er generelt ikke vild med nyvasket hår, fordi det bare ser bedre ud dagen derpå. Og så undgår jeg altid silikoneholdige produkter, fordi det gør mit hår fladt og giver en falsk fornemmelse af blødt hår. Jeg bruger heller aldrig balsam i badet – mit hår får mere bevægelse, hvis jeg i stedet krammer lidt leave in-balsam i spidserne af det håndklædetørre hår bagefter.”

chanel makeup © Philip Ørneborg
7 / 8

HVILKET MAKEUPRÅD VILLE DU ØNSKE, AT FLERE KVINDER KENDTE TIL?

“Mange bruger en forkert farve foundation – brug tid på at finde den rette tekstur og nuance. Prøv din foundation i naturligt dagslys, og læg altid makeup foran et stort vindue – dagslys giver det bedste resultat.”

kosttilskud pukka og moon juice © Philip Ørneborg
8 / 8

HVORDAN HOLDER DU DIG SUND?

“Jeg går i sauna, bader i havet hele året rundt og dyrker yoga. Jeg starter altid morgenen med et tilskud spirulina og multivitamin til kvinder. Derudover tager jeg et tilskud hørfrøolie, og jeg blander gerne lidt maca-pulver og Beauty dust-pulver fra Moon Juice i mine smoothies. Og så tager jeg et tilskud magnesium inden sengetid.”

Mere om Skønhed? Få Costumes nyhedsbrev