Eyelash extension giver længere vipper og sådan skal de plejes
© Wenn.com

Få længere vipper med eyelash extensions

Drømmer du om lange vipper, der syner af mere, helt uden mascara? Så er eyelash extensions svaret. Vi guider til den vippeforlængende behandling her

Drømmer du om lange, fyldige vipper med mere effekt, end hvad din mascara kan tilbyde, findes der heldigvis flere muligheder. Eksempelvis kan du smøre dig til længere vipper med et vippeserum, pleje vipperne med balsam hver eneste dag eller gå mere permanent til værks og få påsat eyelash extensions.

Har du ikke prøvet lash extensions før, kan det dog være lidt omstændigt at overskue, hvilke vipper der passer til dig, hvordan du plejer dem og om du må bruge mascara på kunstige øjenvipper.

Derfor guider vi til de forskellige former for eyelash extensions, og svarer på alle spørgsmål om den vippeforlængende behandling.

Eyelash extensions fra Star Lash

Influenceren Emili Sindlev med eyelash extensions fra klinikken Star Lash i København.

© Instagram / @star_lash

Hvad er eyelash extensions?

Lash extensions er en behandling, hvor der bliver limet falske vippehår på dine egne vipper og behandlingen tager cirka to timer. Når limen er tør, bliver den helt blød, så vipperne føles smidige og naturlige. Resultatet er markant længere, fyldigere og mørkere vipper, der holder i fire til otte uger.

Hvilke former for eyelash extensions findes der?

Du får typisk limet ét vippehår hår på hver af dine egne vipper, hvilket kaldes single lashes, men der findes også behandlinger kaldet volume lashes, hvor du får limet to til ni ultratynde hår på hver vippe for et ekstra markant look.

Der findes forskellige længder, tykkelser og grader af, hvor buet vipperne er. Navnene på de forskellige vippetyper varierer fra klinik til klinik, men det er vigtigt, at du sammen med behandleren vælger de vipper, du føler passer bedst til dig. Du behøver eksempelvis ikke at vælge sorte vipper, men kan også gå efter mørkebrune for et mildere look.

Du kan få kunstige vipper i farver og glimmer

Udover sorte og brune vipper findes der også farvede vipper, og nogle får blandet en anderledes farve ind i de sorte vipper for at fremhæve øjenfarven mere. Det kunne eksempelvis være blåsorte eyelash extensions blandet ind i de normale sorte vipper. Du kan også gå mere drastisk til værks og vælge eyelash extensions med glimmer.

Hvilke materialer findes der?

Eyelash extensions kommer både i syntetiske materialer og i ægte minkpels, som typisk er dyrere, men også blødere.

Single lashes lavet af Star Lash i København

Før og efter. Effekten af single lashes er ikke til at tage fejl af.

© Instagram / @star_lash

Hvordan plejer man vipperne efter eyelash extension?

I de første 12 til 24 timer, efter du har fået påsat kunstige vipper, skal du undgå vand og damp. Når makeuppen skal fjernes, skal du generelt undgå at gnide eller hive i vipperne, og hold dig fra at bruge vatrondeller. Ligeledes må du aldrig bruge makeupfjerner til vandfast mascara, da det kan påvirke limens bindingsevne.

Hvordan holder man vipperne pæne i længst tid?

Børst dem med en ren mascarabørste hver dag, og vask vipperne med en makeupbørste og lash cleanser et par gange om ugen. Du kan også bruge babyshampoo og vand.

Derudover skal du undgå olie og olieholdige produkter, såsom makeup og cremer, omkring dine øjne – og hold fingrene fra vipperne, så du ikke kommer til at ugle dem.

Hvor længe holder vipperne?

Holdbarheden på single lashes er seks til otte uger, men de skal opfyldes hver anden til tredje uge, da de falder af med dine egne vipper. Du har nok ikke lagt mærke til det, men faktisk taber du fem til ti vippehår helt naturligt hver eneste dag – og derfor skal de fyldes op.

Får du faste opfyldninger hver anden til tredje uge, kan du have vipperne på hele tiden. De fleste steder tilbyder både fuld opfyldning efter omtrent fire uger eller halve opfyldninger efter kun to uger.

Må man bruge mascara?

Ja, men for mange er det slet ikke nødvendigt, fordi du med eyelash extensions får vipper, der syner af meget mere. Men vil du gerne lægge mascara på dine kunstige vipper, kan det også lade sig gøre. Du skal dog undgå en vandfast variant, fordi den oftest kun kan fjernes med makeupfjerner til vandfast mascara, der som nævnt påvirker limen. Du skal også holde dig fra mascara og makeup med olier i, ligesom du heller ikke må bruge en vippebukker sammen med dine eyelash extensions.

Hvor kan man få lavet eyelash extensions?

Der findes flere klinikker, der tilbyder eyelash extensions, og nogle af de mest kendte er Star Lash og Lash Bar Copenhagen.

Priserne på lash extensions rangerer mellem cirka 1.000 kroner og 1.700 kroner, alt efter hvilke vipper, du får påsat.

Eyelash extensions fra Lashes by LBN

Lashes by LBN er et af mest populære steder at få eyelash extensions i København. De laver blandt andet vipper på smukke Mathilde Gøhler og bloggeren Marie Jedig.

© Instagram / @lashesbylbn

Skal man have taget sine eyelash extensions af?

De fleste behandlingsteder tilbyder at tage dem af for dig, hvis du ikke har tålmodighed til, at de kunstige vipper falder naturligt af. Du kan godt lade dem sidde, men det vil se lidt skørt ud, når mange af de kunstige vipper er faldet af.

Hvilke fordele og ulemper findes der?

Fordelen er selvfølgelig, at du få de lange og markante vipper, du altid har drømt om, og at de holder i ugevis.

Ulemperne er, at det kan slide på dine egne vipper, og at du skal være lidt mere forsigtig omkring øjnene med makeupfjerneren, samt undgå olieholdig makeup og pleje.

Desuden er det heller ikke en helt billig behandling, men hvis du altid har drømt om lange Bambi-vipper, er det bestemt pengene værd.