© Thomas Dahl / Benjamin Creative

Fem simple hacks, der gør din makeup meget nemmere

Læs med her, hvor Costumes skønhedsredaktør guider dig til, hvordan du kan bruge dine makeup-børster og sponges på smarte måder

Selvom de fleste børster, paletter og svampe i din makeuppung er lavet og udviklet til nogle specifikke formål, er det ikke altid, de behøver at blive brugt til deres primære formål.

Derfor giver Costumes skønhedsredaktør, Marie Alkestrup, dig her et par gode hacks til, hvordan du kan få endnu mere ud af dine makeup-børster, dine svampe og dine andre produkter, så du nemt kan lege med dit look og finde det, der virker for dig.

© Thomas Dahl / Benjamin Creative

1. Læg highlighter helt tæt på øjnene i stedet for kun på kindbenene

Highlighter har længe været en fast del af makeupartisters værktøjer til fotoskydninger. Men det er først inden for de sidste par år, at highlighteren for alvor har taget fat som hverdagsmakeup, hvor den særligt lægges på kindben, amorbue og næsespids.

Men du kan sagtens udnytte din highlighters opfriskende effekt andre steder – eksempelvis omkring dine øjne. Med Real Techniques 2-in-1 Blend & Define børste kan du lægge higlighteren helt op til den ydre øjenkrog. Det giver ekstra lys til øjenområdet, så du ser friskere ud – og så gør det tilmed, at dine kindben synes endnu skarpere.

© Thomas Dahl / Benjamin Creative

2. Brug settingspray på din sponge, efter du har lagt foundation

Vil du have ekstra glød, så afslut din normale makeup-rutine ved at spraye din Miracle Complexion Sponge med en god settingspray. Dup herefter den vædede svamp let over huden og din foundation. Det giver dig et friskt og dewy look, og er et genialt trick til at få ekstra meget udstråling og glød på en simpel måde.

© Thomas Dahl / Benjamin Creative

3. Brug din makeup-børste til at påføre læbestift som blush

Normalt ville du måske bruge din store makeup-børste til at påføre foundation eller concealer, men den kan også bruges til at skabe nogle fine æblekinder.

Brug en rød læbestift som blush eller en cremeblush ved at smøre en smule direkte på dine kinder. Blend det herefter godt godt ud med en større børste som Light Layer Complexion Brush fra Real Techniques, så du får en let, rødmende glød, som hvis du netop var kommet hjem efter en frisk gåtur i efterårssolen.

© Thomas Dahl / Benjamin Creative

4. Brug en stor børste til at påføre øjenskygge

Gør makeup-rutinene lidt mere effektive, og dit look lidt mere mere skødesløst ved at bruge en stor børste til at påføre øjenskygge.

Dup penslen i din ønskede farve, og klem eventuelt på penslens hår sammen, så du har bedre kontrol. Jeg har brugt en Light Layer Blush Brush fra Real Techniques, der har et stort børstehoved. Fej derefter børsten let henover øjenlågene i en til to strøg. Vær ikke bange for, hvis farven kommer helt op til brynene, for det giver et cool, 90’er-inspireret look, som igen er moderne.

© Thomas Dahl / Benjamin Creative

5. Brug din sponge til at skabe fin nail art

Vil du give dine negle et fint og legende udtryk, kan du bruge en makeup-svamp som Miracle Complexion Sponge til at skabe en fin, to-farvet effekt. Har du alligevel en brugt svamp, der har udtjent sine dage, kan du eventuelt bruge den. Sådan gør du:

  1. Læg først en ensfarvet neglelak på hele neglen.
  2. Lad farven tørre, og læg nu to til tre neglelakfarver i striber på din svamp.
  3. Læg de tre striber neglelak og dup dem over dine negle.
  4. Lad det tørre og gentag eventuelt processen, indtil du er tilfreds med intensiteten af farverne.
  5. Lad det tørre og rens af med neglelakfjerner på en vatpind rundt om neglene
  6. Slut af med klar lak for smukke og festlige negle.