Fokus på Marianne Tromborg

Mød kvinden bag et af Danmarks største skønhedsbrands, Marianne Tromborg. Du kan også få fingrene i lækkerier fra Tromborg med abonnement på Costume

Tromborg er kendt for deres økologiske og naturlige produkter i luksusklassen, og det danske skønhedsbrand startede da også med en vision om at lave et overskueligt sortiment basseret på de bedste økologiske ingredienser parret med videnskabeligt veldokumenterede aktive og virksomme stoffer.

Marianne Tromborg startede virksomheden sammen med partneren Michael Wendt, der gennem hele brandets historie har stået for alt det kreative og visuelle arbejde.

Efter at Marianne og hendes mand, Tim, fik deres første datter i 1993, blev de første spæde skridt mod Tromborg taget med et ønske om at lave cremer, som alle kunne bruge uden at være bange for allergier. Ti år senere, i 2003, blev Tromborg en realitet, og siden da har fokus været på at lave produkter til selv den mest sensitive hud.

Læs med her, hvor kvinden bag et af Danmarks største skønhedsbrands giver dig sine bedste skønhedstips og fortæller om, hvorfor hun elsker at læse bøger om natten.

Navn: Marianne Tromborg
Alder: 48 år
Stilling: Founder og CEO hos Tromborg

Hvordan ser en typisk hverdag ud for dig? “Meget af mit daglige arbejde foregår bag skrivebordet, hvor jeg forsøger at holde styr på fremtiden og planlægger alverdens tiltag i Tromborg. Jeg kan også være med i laboratoriet, hvor vi udvikler nye produkter. Det er Tim, der er ekspert i krukkerne, men med hensyn til makeup-delen, er det på foranledning af mine ønsker om funktionalitet og farver, at vi udvikler produkter. Tit slutter arbejdsdelen ikke, når jeg forlader kontoret , og efter aftensmaden er jeg tilbage på computeren, hvor jeg typisk får svaret på resten af den kæmpe stak af mails, der altid kommer dumpende i løbet af dagen. Det er også om aftenen, at jeg lige får forfattet et par kapitler til de bøger og kataloger, som vi altid har gang i."

Hvad er det bedste ved dit job? “At alle vores idéer kommer i krukker. Og når mange års forskning endelig udmynter sig i at noget, kommer over disken til vores skønne kunder. Jeg elsker også, at vi kan det hele selv: Michael står for alt det visuelle, Tim er ved roret, når det kommer til research og så har vi vores egne produktionsfaciliteter her i Danmark. Det er fantastisk at være med i alle led - fra mark til krukke."

Hvordan forkæler du dig selv? “Jeg elsker at læse. Det er et levn fra min studietid, hvor jeg læste dansk og litteraturvidenskab i næsten fem år. Jeg læser cirka fem bøger om ugen og fortrinsvis om natten - jeg ikke er super god til at sove, så i stedet for at stresse over det, så læser jeg. Det er skønt at trække stikket ud en gang imellem og fordybe sig i en magisk bog. Eller et langt karbad fyldt med salt fra Det Døde Hav og så en god gang Tromborg Body Lotion bagefter for derefter at putte sig i sengen med en stak bøger. Jeg elsker mad, vin og kærlighed, og når jeg ikke arbejder, et det blandt andet dét, jeg bruger min tid på."

Kropsforkælelser fra Tromborg: Scented Candle 280 kr., Body Salt Scrub med orangeduft 195 kr. og Aroma Therapy Body Lotion med æteriske olier 420 kr. - alt hos Magasin.dk**Hvad er dit bedste skønhedstip?** “At være tro mod sin daglige rutine: At få renset og fugtet sin hud både morgen og aften er fundamentet for strålende hud, og det giver et boost til din selvtillid. Jeg elsker en god udstråling, og jeg er af den overbevisning, at skønhed kommer indefra og ikke handler om perfektion. Jeg anbefaler, at man har få overskuelige skønhedsprodukter med veldokumenterede aktive ingredienser. Det kommer man langt med. Man skal kunne stole på, hvad man putter på sin hud, og derfor laver vi selv produkter, der trygt kan bruges af hele familien."

Hvad er dit bedste karrieretip? “At have noget på hjerte og at brænde for sin idéer. Det er hårdt arbejde, og det er vigtigt, at du kan formidle dine tanker og idéer videre."

Hvor ser du dig selv om fem år? “Jeg tager faktisk én dag af gangen, for der er så mange arbejdsopgaver, at jeg slet ikke kan tage tanken om hvordan det ser ud om fem år. Det kan kun hårdt arbejde afgøre. Men det er vigtigt en gang imellem også at stoppe op og glæde sig over de mange små fantastiske ting dagene også bringer - og så har man da altid lov at drømme."

Det vidste du ikke om mig? “Til trods for at jeg kan stå på en scene og underholde flere hundrede mennesker, så er jeg temmelig genert."