Form dit ansigt med contour, highlight og bronzer

Lær her, hvordan du med makeup de helt rigtige steder kan få det optimale ud af netop din ansigtsform

Udgangspunktet er aldrig det samme © Thierry Mugler
1 / 9

Udgangspunktet er aldrig det samme

Det siges, at det perfekte ansigt er ovalt og symmetrisk med lige langt mellem pande og øjne, øjne og næse og næse og hage. Med udgangspunkt i dette kan du forme dit ansigt ved hjælp af contour, bronzer, blush og highlight, så dit ansigt bliver mere proportionelt, og snyde dig til mere fremtrædende træk. Eller gøre nogle træk mindre iøjenfaldende.

Først guider vi dig til, hvordan du former dig ansigt efter din ansigtsform, og herefter giver vi dig rækkefølgen og de bedste produkter til at forme dit ansigt med makeup.

Ovalt
2 / 9

Ovalt

Denne ansigtsform kræver mindst contour, da det bare gælder om at få dine kindben til at stå frem.

COUNTOUR: Lægges på hver side af næsen og i trekanter under kindbenene.

HIGHLIGHT: Brug i panden, på næseryggen og hagen samt over kindbenene.

Hjerteformet
3 / 9

Hjerteformet

Et hjerteformet ansigt er bredt for oven og smallere for neden, så tricket er at holde contouren til den øvre del af ansigtet.

CONTOUR: Langs hårgrænsen i siderne, ind i tindingen og i trekanter under kindbenene.

HIGHLIGHT: Pande, næseryg, hage og lidt over kindbenene.

Rundt
4 / 9

Rundt

Her gælder det om at få dit ansigt til at syne smallere ved at lægge skygge i siderne og fremhæve midten.

CONTOUR: Under kindbenene og ned langs kæbelinjen samt op i tindingerne og på hver side af næsen.

HIGHLIGHT: Over kindben, i panden, på næseryg og hage.

Firkantet
5 / 9

Firkantet

Snyd dit ansigt mere ovalt ved at gøre panden og det kantede kæbeparti blødere.

CONTOUR: Under kindbenene og på kanten af kæbe- og pandelinje for at gøre ansigtet smallere.

HIGHLIGHT: Hage og over kindbenene.

Contour
6 / 9

Contour

Begynd altid med din contour. Læg den, hvor sollyset naturligt ville lave en lille skygge i ansigtet, og steder, du ønsker at få til at syne mindre eller smallere – under kindbenet, på hver side af næsen, på kæben, under hagen eller langs hårgrænsen, hvis du har en høj pande. Contour er altså det, du i høj grad bruger til at forme dit ansigt.

Farven på conturen skal være kold og mat, en til to toner mørkere end din egen hudfarve, og lægges med en smal eller skarp, langhåret pensel, så du kan lægge den præcist.

Step-by-step contour kit Smashbox 395 kr. (forhandles hos Sephora i Illum) // Instamarc contour powder i 20 dream filter, Marc Jacobs Beauty 360 kr. (forhandles hos Sephora i Illum) // Studio sculpt i medium dark, Mac hos Magasin.dk 265 kr. // Small contour brush 109, Mac hos Magasin.dk 295 kr.

Highligt
7 / 9

Highligt

Brug din highlight, der hvor sollyset rammer ansigtet, og hvor du gerne vil fremhæve noget – på midten af panden, næseryggen, lige over kindbenene, under og over øjenbrynene, på hagen og amorbuen på læben.

Valget af highlighter bør altid være en til to toner lysere end din egen hudtone og med masser af shine i, så lyset på flatterende vis får dine træk til at stå frem. Fås i både faste-, flydende- og puddervarianter, så find ud af, hvad du har nemmest ved at bruge.

Illuminating powder i moon, Tromborg 390 kr. // The multiple i copacabana, Nars hos Asos.com 290 kr. // Born to glow liquid illuminator, Nyx 100 kr. // Stipple brush, E.l.f. 30 kr.

Bronzer
8 / 9

Bronzer

Det næste trin er bronzeren, som er med til at definere dit ansigt og give et strejf af solskin. Forestil dig, at du skal lave et 3-tal på hver side af ansigtet, så det ligger langs hårgrænsen, direkte på kindbenene og ned langs kæbelinjen. Den ligger altså i midten af din contour og highlighter. En bronzer skal tilføre farve og derfor være mørkere end din naturlige hudtone. Gå efter en med glimmer i om sommeren, hvor huden naturligt skinner mere, og skift ud med en mat om vinteren. Har du tendens til uren hud, så hold dig fra for meget shine, da det fremhæver porerne. Det samme gælder rynker.

Hoola bronzing powder, Benefit hos Asos.com 250 kr. // Diorskin nude tan matte i 003 cinnamon matte, Dior 385 kr. (forhandles hos Sephora i Illum). // 3 in1 sunshimmer bronzer i bronze goddess, Rimmel hos Matas.dk 65 kr.// Bronzer brush, Bobbi Brown hos Magasin.dk 375 kr.

Blush
9 / 9

Blush

Blushen er den stærke røde, pink eller orange farve, som du bruger til at fremhæve æblekinderne med. Sammen med en mascara er blushen et af de vigtigste produkter for et udhvilet og friskt udtryk. Kig dig selv i spejlet, og smil. Læg blushen på de to runde buler, der titter frem, i opadgående bevægelser. En blush skal løfte ansigtet og må derfor aldrig komme under eller for tæt på næsen samt under kindbenet.

Den rigtige farve er den, der naturligt kommer frem, hvis du kniber dig selv i kinden. Om vinteren skal du gå efter kolde nuancer med blå undertoner, mens du om sommeren skal vælge varmere farver. Brug en velegnet pensel til at lægge puddervarianten og fingrene, hvis du er mere til den cremede variant.

Blush brush, Estée Lauder hos Matas.dk 315 kr. // Master blaze blush stick i 10 just pinched pink, Maybelline hos Matas.dk 70 kr. //Blush prodige i 08 sweet rose, Clarins hos Matas.dk 280 kr. // Chubby stick i 03 roly poly rosy, Clinique hos Matas.dk 215 kr.

Psst ... Se videoen, hvor Nicci Welsh guider dig til contouring med bronzer her på Costume.dk.

Mere om Skønhed? Få Costumes nyhedsbrev