Akne
© Wenn.com

Frugten, der modvirker akne

Den er uundværlig i de varme sommermåneder og nu viser det sig, at den også kan gøre underværker for din hud

Der er ikke noget bedre end sol, sommer og masser vandmelon. Selvom temperaturene langt fra er lune lige nu, og vandmelon er forsvundet fra frugt og grønt-afdelingen, kan du stadig nyde godt af frugtens fordele.

Sarah Lee og Christine Chang er kvinderne bag vidundermasken Watermelon glow sleeping mask fra Glow Recipe, der indeholder alle vandmelonens gode egenskaber. Ifølge skønhedssitet Byrdie er masken så populær, at den blev udsolgt på blot fem timer, og i skrivende stund står omtrent 20.000 mennesker på venteliste for at få fingrene i et eksemplar.

Den bedste kilde til fugt

Ifølge Lee og Chang er vandmelon ideel til at fugtgive huden:

“Vandmelon er 92 procent vand, hvilket gør det til en af de bedste kilder til fugt. Den er også fyldt med en ingrediens, der hedder citrullin, en aminosyre, der binder vandet [i kroppen, red.]. Det hjælper med at fugte og blødgøre huden og har fantastiske antioxidante egenskaber,” udtaler de til Vogue.

Vandmelon hjælper både på tør hud, akne, samt tydelige porer. Lee og Chang opdagede frugtens mange fordele, da deres bedstemor brugte kødet fra en afkølet vandmelon til at kurere irriteret hud:

“Vores bedstemor ville skære store stykker afkølet vandmelon af, også gnide det på vores ryg og ben, hvis vi havde været i solen for længe.”

Der er rig mulighed for at lave en maske af afkølet vandmelon selv, men hvis du ikke kan holde dig fra at spise det hele, eller den lækre frugt ikke er i sæson, kan du finde effektive produkter med vandmelon herunder.