Gua sha: Kender du stenen, der gør dig smukkere?

Gua sha-massage giver mange skønhedsfordele, og vi guider til, hvordan du bruger den populære gua sha-sten derhjemme

Gua sha sten og gua sha massage til ansigt og krop © Wenn.com
1 / 9

Gua sha til ansigt og krop

Har du hørt om gua sha?

Det usædvanlige navn er begyndt at dukke op i adskillige artikler og anbefalinger, da den smukke gua sha-sten er blevet et populært massageredskab.

Gua sha er langt fra et nyt fænomen, da teknikken bag er mere end 2.000 år gammel. Men det enkle og effektive redskab er blevet hypet på ny, da stenen er nem at bruge, giver glødende hud og minimerer rynker – hvis du vel at mærke bruger den rigtigt.

Her giver vi dig overblikket over alt, du skal vide om gua sha-sten og gua sha-massage.

I denne artikel kan du læse:

Gua sha ansigt © Odacité
2 / 9

Hvad er en gua sha?

Gua sha (udtales gwa sha) er en ældgammel massagetradition, der stammer fra kinesisk medicin, hvor den er blevet brugt til at hele og reparere forskellige skavanker. Her gøres brug af en såkaldt gua sha-sten som typisk er lavet af krystal, jade eller horn.

Den oprindelige gua sha-tradition går ud på at skrabe stenen over huden for at fordele energi i kroppen via meridianbanerne – et begreb, der bruges inden for alternative behandlinger og kinesisk medicin. Her er den grundlæggende tanke, at meridianbanerne kan føre energi rundt i kroppen, og at massage kan løsne blokeringer og ubalance i kroppen. Det er samme tankegang, som ligger til grund for brugen af akupunktur.

Det er langt fra alle, der tror på, at man kan fordele energi rundt i kroppen, men uanset din overbevisning, vil massagen gøre en forskel for dit udseende. Gua sha-massage sætter nemlig gang i blodcirkulationen og giver lymfedrænage, hvorfor den er et populært redskab til ansigtsmassage.

Gua sha sten og gua sha massage © & Other Stories
3 / 9

Det gør gua sha for dit ansigt

Oprindeligt er gua sha blevet brugt til en mere hårdhændet professionel massage af kroppen, men kan i en mildere version også udrette mirakler for dit ansigt.

Desuden kan du sagtens selv bruge teknikken derhjemme, hvis du blot investerer i en gua sha-sten.

Det får du ud af gua sha-massage:

  • Øget blodcirkulationen
  • Lymfedrænage
  • Affaldsstoffer masseres væk
  • Mere glød
  • Minimeret rynker
  • Renere hud
Gua sha massage © Zara
4 / 9

Derfor virker gua sha

Ved at massere ansigtet i et til to minutter om dagen øges mikrocirkulationen med op til 400 procent. Det viser en undersøgelse ifølge britisk Vogue.

Når blodcirkulationen øges, får dine celler mere blod og ilt, og når du masserer med udadgående strøg, sætter du gang i en lymfedrænage, der mindsker hævelse i ansigtet og renser huden for ophobede affaldsstoffer. Således vil gua sha-massage vil reducere rynker, booste hudens glød, mindske mørke rande og hævede øjenomgivelser samt eliminere urenheder.

Endvidere kan gua sha-massage bruges til at afhjælpe spændningshovedpine eller anspændt kæbemuskulatur.

Gua sha massage med olie.
5 / 9

Det skal du bruge til din gua sha-massage

Du må aldrig massere på helt tør hud, da det hiver for meget i den sarte ansigtshud. Rens derfor først ansigtet, og læg et lag af din foretrukne ansigtsolie. Bryder du dig ikke om at have olie på huden, kan du rense den af efter massagen, men brug altid olie under massagen, da det giver det bedste resultat.

Husk også at bruge olie først, hvis du vil massere krop eller décolletage.

Gua sha med olie: Face oil anti stress, Tromborg 420 kr. Køb den her.

Derudover skal du selvfølgelig bruge en gua sha-sten, og det er vigtigt at købe en gua sha af god kvalitet, som ikke er blevet overfladebehandlet med kemikalier.

Vi anbefaler følgende tre gua sha-sten herunder.

Gua sha ansigt
6 / 9

Gua sha til ansigtet

Gua sha: Rose quartz, solaris laboratories N.Y hos Beautyhero.dk 375 kr. Køb den her.

Gua sha ansigt og krop.
7 / 9

Gua sha til ansigt og krop

Gua sha: I love my gua sha to go, I love beauty 299 kr. Køb den her.

Gua sha krop
8 / 9

Gua sha til kroppen

Gua sha: Pink crystal, Amazing Space 385 kr. Køb den her.

Gua sha massage © Odacite
9 / 9

Sådan gør du

Gua sha-massage af ansigt og hals:

Med et moderat tryk skal du skrabe gua sha-stenen fra midten af ansigtet og ud. Start langs kæben, hvor du kører fra midten og ud til siden. Gentag bevægelsen fem til ti gange, og skift derefter side.

Gentag samme fremgangsmåde langs hagen, kinder og pande. Massér derefter med opadgående bevægelser langs halsen.

Afslut altid din din massage med fem til ti gentagelser, hvor du kører stenen ned langs siden af ansigtet fra panden og hele vejen ned på halsen. Således føres de frigjorte affaldsstoffer væk via dit lymfesystem.

Har du en urenhed kan du også massere den med din gua sha-sten for at mindske den betændte hævelse, ligesom at den dybe rynke mellem øjenbrynene vil blive mindre synlig af lidt ekstra massage.

Gua sha-massage af baglår:

Mange bruger også gua sha-stenen til massage af baglår for at mindske forekomsten af appelsinhud. Det fjerner affaldsstoffer og øger blodcirkulation i det behandlede område, så din hud ser mere glat og velplejet ud. Massér med lange opadgående strøg, og gentag fem til ti gange på hvert lår.

Mere om Skønhed? Få Costumes nyhedsbrev