Hestehale i hår med sløjfe
© Anna Stokland

10 hårtips, de professionelle ville ønske, du kendte

Vi har samlet de bedste råd fra de professionelle, som vil gøre dig klogere på både styling og pleje af håret.

Her på Costume elsker vi hår og kan aldrig få nok af gode råd, som forhåbentligt vil gøre vores hår endnu smukkere.

Psst ... Her er Danmarks bedste frisører i København, Århus, Odense og Aalborg

Derfor har vi samlet de bedste tips, som professionelle håreksperter fra hele verden ville ønske, at vi alle sammen vidste – og efter at have læst disse ti tips, vil du få helt styr på både styling og pleje af dit hår.

1. Balsam i hovedbunden

“De fleste ville få meget smukkere hår og have mindre problemer med skæl, hvis de begyndte at bruge balsam i både længderne af håret og i den tørre hovedbund.”

– Johan Hellström, svensk frisør og direktør for det svenske hårmærke Björn Axén

2. Pleje med olier

“Avocado- og kokosolie er begge gode til en hjemmebehandling af tørt hår eller slidt hår. Påfør avocado- eller kokosolien i håret, lad det sidde i 30 minutter, og vask det derefter ud med shampoo."

– Jessica Gillin, amerikansk frisør ved Marie Robinson Salon

3. Hjemmefarvning

“Hvis du selv vil farve håret derhjemme, så er mit bedste råd, at du først farver lidt af spidserne. Således kan du bedre se, hvordan farven vil se ud ud, før du farver hele håret."

– Nelson Chan, amerikansk hårstylist

4. Føntør håret korrekt

“Rigtig mange føntørrer ikke deres hår færdigt og stopper, når der er cirka fem til ti procent fugt tilbage i håret. Hvilket gør, at hele føntørringen er spildt, fordi er der bare den mindste smule fugt tilbage i håret, vil det ødelægge al den fylde, du lige har skabt.

Så husk at føntørre håret HELT tørt – især hvis det er fylde, du vil have.”

– Rie Gerner, dansk frisør hos Saco Hair

5. Del håret op i små sektioner

“Oftest begår mange kvinder den fejl, at de prøver at skynde sig igennem stylingen af deres hår ved at forsøge at enten glatte eller krølle for store sektioner af deres hår, hvilket gør, at de alligevel bliver nødt til at gå tilbage og bruge krølle- eller glattejernet igen.

Derfor er mit råd, at jo mindre sektioner af dit hår, som du enkeltvis styler, jo hurtigere vil du faktisk blive færdig, fordi du på denne måde kun skal glatte eller bruge krøllejernet en gang på hver lille sektion af håret."

– Dayna Goldsten, amerikansk frisør hos Ted Gibson Salon

6. Væk med de tørre spidser

“Tørre, spaltede ender får dit hår til at se kedeligt og livløst ud, og derfor er det bedste, du kan gøre for dit hår, at få studset enderne, hvilket vil få håret til at se sundere ud igen."

– Nick Irwin, engelsk stjernefrisør

7. De rette produkter

I princippet kan man flette i alt slags hår, fedtet eller nyvasket, men vil du gøre det lettere for dig selv, så sørg for at give håret lidt produkt, inden du starter.

Brug gerne et, som giver håret lidt tekstur, så det bliver nemmere at arbejde med. Og undlad at bruge for meget balsam, hvis du planlægger at lave en flettefrisure, fordi balsam vil gøre håret glattere og dermed sværere at arbejde med."

– Dejan Cekanovic, svensk hårstylist og fletteekspert

8. Husk hårmasken

“Brug en plejende hårmaske mindst en gang om ugen. Der tager kun få minutter, men gør en kæmpe forskel for dit hår."

– Michael Van Clarke, engelsk frisør og hårekspert

9. Daglig massage af hovedbunden

“En daglig mini-hovedbundsmassage er virkelig godt for håret. Brug omkring to minutter på at massere hovedbunden, hvilket vil stimulere og give en sund hovedbund og sundt hår."

– Phillip Kingsley, engelsk stjernefrisør og hårguru

10. Pas på håndklædet

“At gnide dit hår tørt med et håndklæde er et af de mest skadelige ting, du kan gøre ved håret. Dernæst skal du også passe på skaderne fra varme hårtørrere, krøllejern og glattejern."

– Nick Irwin, engelsk stjernefrisør