© Anna Stokland

1990’ernes foretrukne Hollywood-frisure er sommerens overraskende hit

Vil du være med på en af tidens mest populære hårtrends, skal du tage billeder af Brad Pitt, Leonardo Dicaprio og Backstreet Boys med til frisøren.

Har du allerede kort hår, eller har du længe overvejet, om de kortere længder er noget for dig? Så er denne sommer et oplagt tidspunkt at lade lokkerne falde. Vi ser nemlig et væld af frisurer til kort hår lige nu. Eksempelvis er pagen i høj kurs, men nu begynder også en anden og endnu kortere frisure at snige sig ind i dit Instagram-feed.

1990’ernes hjerteknuser-hår

Husker du 1990’erne, eller har du set billeder fra årtiet, har du formentligt bemærket frisuren, som går igen på samtlige mandlige kendisser fra den tid. Det er en frisure, som er kort i nakken, imens det forreste hår er langt nok til, at 1990’ernes smukke mænd kunne purre op i det – for eksempel Leonardo Dicaprio, da han spillede Romeo i filmen Romeo + Juliet, eller medlemmerne af Backstreet Boys, der fejede pandehåret væk, imens der blev sunget inderligt i mikrofonen. Frisuren var fast inventar på samtlige mandlige idoler dengang og kendes i udlandet som 'heartthrob-frisuren' (hjerteknuserfrisuren), og nu er den tilbage – til alle køn.

Frisuren er nu begyndt at optræde på flere kendte kvinder, blandt andet topmodellen Quinn Elin Mora, ligesom at den amerikanske hårstylist Mara Roszak delt et billede af frisuren på sin Instagram-profil med teksten: '90’ernes heartthrob-frisure'.

Umiddelbart skulle man ikke tro, at en ung Leonardo Dicaprios foretrukne 1990'er-frisure ville få et comeback – men den er overraskende pæn og kan sagtens tåle et genbesøg.

Og har du brug for at vise frisøren et referencefoto, er det bare med at grave i 1990’er-arkiverne og finde alle barndommens idoler frem.