Tørt hår, fladt hår og uglet pandehår: 3 fejl, du skal undgå med hårtørreren
© Anna Stokland

3 hårtørrer-fejl, du helt sikkert begår

Hvis du gerne vil have mere volumen i håret, men undgå spaltede ender og uregerligt pandehår, bør du være opmærksom på disse dårlige vaner

De fleste danske kvinder ejer formentlig en hårtørrer, som bliver brugt flittigt efter hver eneste hårvask. Selvom hårtørreren er et af de mest udbredte stylingredskaber, er der stadig mange, som ikke bruger den optimalt.

Derfor har vi samlet tre af de mest gængse fejl, som kan lede til både fladt hår, uskønt pandehår og slidte spidser.

Psst ... Her er det mildere alternativ til tørshampoo

1. Du tørrer ikke håret helt færdigt

Vil du have mere volumen i håret, skal du huske at tørre det helt færdigt. Mange begår den fejl, at de stopper med at føntørre håret, når der er omkring fem til til procent fugt tilbage i håret.

Det bevirker, at al den fylde du har skabt med hårtørreren vil klaske sammen, og du ender med helt fladt hår igen.

Psst … Læs frisør Rie Gerners gode tip til, hvordan du sikrer dig, at håret er helt tørt

2. Du ødelægger dit pandehår

Pandehår kan ofte være uregerligt, og det bliver kun sværere at sætte, hvis du, som mange andre, holder hovedet nedad, når du tørrer håret. Blæser du varme imod pandehåret, imens du har hovedet nedad, vil det blive løftet for meget og blive meget sværere at lægge ned igen.

Blæs i stedet på pandehåret med en hårtørrer, hvor du først reder alt pandehåret til den ene side, varmer det med hårtørreren, og dernæst reder det over til den anden side, og varmer igen med hårtørreren. Slip herefter håret, og se, hvordan dit pandehår vil lægge sig perfekt og luftigt omkring ansigtet.

3. Du skader håret

Hårtørrerens varme har en udtørrende effekt på håret, hvilket selvsagt bliver forstærket ved hyppig brug. Det kan resultere i slidt hår, spaltede spidser og frarøve hovedbunden dens naturlige olier, som er med til at holde håret blankt og fugtet.

Forsøg derfor at holde din brug af hårtørreren på et minimum, og brug altid et varmebeskyttende produkt i håret, inden du tørrer det – især hvis du gerne vil have længere hår.

MERE FRA COSTUME