Hårfarve | sundhed
© Wenn.com

3 overraskende ting, din hårfarve afslører om din sundhed

Farven på dit hår kan faktisk have mere at fortælle om din sundhed, end du lige går og tror

Selvom din livsstil i høj grad afgør din sundhed, så har dine gener en hel del at sige. Og ja. Det kan din hårfarve faktisk afsløre for dig. Se bare disse tre ting, din hårfarve fortæller om dig og din sundhed.

Din risiko for kræft

Her er det særligt de rødhårede, der har trukket det korteste strå. Forskning viser nemlig, at rødhårede har større risiko for at blive ramt af hudkræft end andre. Og det gælder særligt, hvis man også er udstyret med et fint sæt fregner. Der findes nemlig et særligt gen, som oftest forbindes med rødt hår og fregner, der gør huden ekstra sårbar overfor solens farlige stråler. Faktisk har huden det som om, at man har haft 21 ekstra år i solen sammenlignet med folk, der ikke er bærer af genet.

Dit syn bliver dårligere

Normalt bliver dit syn dårligere og mere sløret med alderen. Et studie viser, at hos mennesker med blond eller rødt hår, der i løbet af deres teenageår har brugt mere end to timer i solen om dagen henover sommermånederne, satte sløringen ind væsentligt tidligere. Forskere har ikke fundet denne sammenhæng hos folk med mørkt hår.

Din smertetærskel

Igen er det de rødhårede, der står for skud. Et ældre studie viser i hvert fald, at rødhårede i langt højere grad frygter tandlægebesøg – og det hænger sammen med smerte. Sammensætningen af gener hos rødhårede gør nemlig, at kroppen ikke reagerer på bestemte former for smertestillende medicin. Og så er smertetærsklen generelt lavere blandt rødhårede.