Blond eller brunette? 3 råd, der giver hårfarven nyt liv
© Wenn.com

3 råd, der giver hårfarven nyt liv

Vil du give hårfarven et løft uden at lægge vejen forbi en dyr frisør, skal du kende disse tips, som både giver pleje – og plads i budgettet

Der findes næsten ikke noget bedre end at gå veltilfreds fra frisøren med nyfarvet hår. Desværre kan det være både dyrt og slidsomt for håret at skulle forbi frisøren, hver gang der skal ske noget nyt med hårfarven.

Heldigvis findes der både gode tips og innovative produkter, som giver hårfarven nyt liv – uden at vælte budgettet eller slide unødigt på håret.

Psst ... Vil du gerne skåne håret for unødigt slid, så find alternativet til tørshampoo lige her

Opfriskende hårkur

Med denne hårkur får du både pleje og hårfarve i et og samme produkt. Produktet skal bruges ligesom en hårkur i håndklædetørt hår, sidde i tre til ti minutter, og alt efter, hvilken farve, du har valgt, vil dit hår få en smuk farve eller nyt liv, som holder mellem fire til ti hårvaske.

Serien er fri for både sulfat og parabener og med 14 forskellige farvervalg, er der rig mulighed for at finde netop den variant, som vil give din hårfarve nyt liv.

Colour refresh i cacao intense, Maria Nila 129 kr. (forhandles hos udvalgte frisørsaloner)

Naturlig farve

Leder du efter en endnu billigere løsning, vil både kamillete og kold kaffe måske være noget for dig – og dit hår.

Kamillete kan nemlig lysne blond hår og kold kaffe giver nyt liv til de brune lokker. Har du platinblond hår, vil vi dog fraråde dig at prøve disse to metoder, da meget afbleget hår kan reagere uhensigtsmæssigt på begge farvevarianter.

Sådan giver du blond hår nyt liv med kamillete:

Kog, hvad der svarer til to kopper vand, og lad derefter to poser kamillete trække i vandet i omkring 30 minutter. Når vandet er blevet lunket, kan du hælde det over i en sprayflaske og fordele blandingen i håret. Sæt derefter håret op i en knold, og lad det sidde i omkring en time, før du vasker det ud med shampoo. Hvis du ikke har en sprayflaske, kan du sagtens nøjes med at hælde blandingen gennem dit hår og bruge fingrene til at fordele det grundigt. Resultatet skulle gerne giver lysere og blankere blondt hår.

Sådan giver du brunt hår nyt liv med kaffe:

Alt efter, hvor langt hår du har, skal du brygge mellem to til tre kopper kaffe, og lade kaffen stå i køleskabet natten over. Hæld derefter blandingen gennem håret inde i badet, efter du har vasket det med både shampoo og balsam. Lad kaffen sidde i minimum fem minutter, og skyl det ud med vand. Kaffen vil give en ny, smuk dybde til din brune hårfarve.

Skjul udvoksninger

Er du ofte nødsaget til at lægge vejen forbi frisøren, fordi du konstant har behov for at få opfrisket farven på dine udvoksninger, vil dette tip spare dig for både tid og penge i fremtiden.

De sidste par år er mange kvinder nemlig begyndt at ty til en såkaldt root concealer, da dette produkt både skjuler grimme udgroninger og gør håret mere fyldigt at se på, når skilningen dækkes af farve fra root concealeren.

En root concealer er midlertidig farve i sprayform, som kan bruges mellem hårvaskene til at dække dine udvoksninger. Det giver ikke en permanent farve, men kan gøre tiden mellem frisørbesøgende lidt længere.