© Anna Stokland

3 tegn på, at du fælder mere end normalt

Synes du, at der falder lige lovligt mange hår af, vil denne tjekliste forhåbentligt gøre dig klogere på hvorfor, og hvad du kan gøre.

Føler du tit, at håret falder af, så bare rolig. Det er helt normalt at tabe nogle hår dagligt, og mange mister faktisk mellem 50 og 100 hår om dagen. De fleste vil også opleve perioder, hvor håret fælder lidt mere end normalt. Det kan for eksempel skyldes hormonelle påvirkninger, der kan komme som følge af for stressede perioder, eller når vejret skifter, hvorfor mange oplever at fælde mere, når vi går fra sommer til efterår.

Ligeledes vil næsten alle opleve, at håret tynder ud med alderen. Men er du usikker på, om håret fælder mere end normalt, er her en tjekliste, som forhåbentligt gør dig lidt klogere:

3 tegn på, at du fælder mere end normalt:

  • Du efterlader et spor af hår alle vegne, på stolen, tøjet og når du fører hænderne igennem håret.
  • Du bemærker, at der falder flere hår af end normalt, når du skummer shampooen op, ligesom at badeværelsesafløbet stopper hyppigere til.
  • Prøv at samle håret i en hestehale, og læg mærke til, om hestehalen er blevet tyndere. Du kan også prøve at stå med fronten til et spejl. Løft dernæst op i det forreste hår, og prøv at lægge mærke til, om du kan se mere af hovedbunden, end hvad du før har bemærket. Er hårets tæthed blevet mindre, tyder det på, at du har tabt en del hår.

Hvad kan du gøre

  • Livsstil har meget at skulle have sagt i forhold til vores hormonelle balance og ubalance, hvilket som sagt påvirker dit hårtab. Prøv derfor at se nærmere på, om du får ro og søvn nok, og om din kost er varieret, gerne med fokus på madvarer med indhold af jern, C-vitamin og omega 3-fedtsyrer.
  • Du kan også sætte ind med et kosttilskud, der sikrer, at du får den sammensætning af ingredienser, der øger væksten i dine hårrødder.
  • Undgå desuden stramme frisurer som hestehale og knold, der hiver unødigt meget i hårrødderne, hvilket kan give skader, som gør, at hårrøddernes evne til at producere nye hår nedsættes.
  • Prøv også at give hovedbunden en daglige massage. Det stimulerer hårvæksten og blodcirkulationen i hovedbunden. Arbejd fingerspidserne godt ind i hovedbunden, og massér hovedbunden i en til tre minutter dagligt.