Sådan bekæmper du hvirvler i håret
© Schon Magazine

3 tips til, hvordan du tæmmer hvirvler i håret

Er du også blevet beriget med hvirvler i håret, som slet ikke vil samarbejde? Prøv disse 3 tips til, hvordan du tæmmer dem

Vi er mange, der er blevet "beriget" med hvirvler i håret, der som regel ikke vil samarbejde.

Hvirvler kan være svære at få styr på, da det er segmenter af hår, der vokser i den modsatte retning af resten af håret og derfor typisk forårsager en del af håret til at bevæge sig den forkerte vej.

Du vil aldrig kunne slippe helt af med hvirvler i håret, men med de rigtige tricks og teknikker bør du være i stand til at tæmme dem.

Her er tre tips til at tæmme det usamarbejdsvillige hår:

1. Gør dit hår vådt

Det er lettere at arbejde med vådt hår. Når rødderne tørre, vil håret være sværere at sætte og meget vanskeligere at håndtere.

Du kan style dit hår, lige når du kommer ud af bruseren eller gøre dit hår vådt i den sektion, hvor hvirvlen befinder sig ved hjælp af en sprayflaske.

2. Føntør dit hår

Tør dit hår med en hårtørrer på medium varme. Start med at tørre dit hår i samme retning som dine hvirvler i håret. Efter nogle sekunder skift så til at blæse dit hår i den modsatte retning.

Tørring af dit hår i flere retninger vil "forvirre" hårrødderne i området, hvilket hjælper med at nedbryde de genstridige retninger.

Du kan eksempelvis også holde håret og trække det i hver retning ved at bruge en hårbørste.

3. Style dit hår

Brug en børste til at få fat i sektioner af dit hår, og træk det i den retning, du gerne vil have det stylet. Start ved roden, og brug igen føntørreren til at blæse fra toppen og ned til spidsen af håret. Lad være med at haste denne bevægelse, men lad børsten stryge langsomt gennem håret. Gentag denne proces så mange gange som nødvendigt, indtil du får det udseende, du ønsker.

Brug din naturlige skilning gerne i retning af hvirvlen. Det gør det lettere at style dit hår.