Kvinde, der vasker hår
© shutterstock

4 hemmeligheder, der sikrer dig det perfekte hår

Hvem drømmer ikke om en hårpragt, der tiltrækker misundelige blikke fra de folk, du passerer på gaden? Okay, måske er det ikke dét, der er udslagsgivende for dig, men ikke desto mindre så styrker et smukt og glansfuldt hår selvtilliden – og det er bestemt også værd at have med i overvejelserne. Her får du en række tips til de perfekte lokker.

1: En god klipning gør underværker

Måske siger det sig selv, men ikke desto mindre, så er det ikke alle, der går til frisøren for at få klippet spidserne. Selvom din veninde eller kæreste sagtens kan klippe dine spidser, så er det bestemt ikke sikkert, at resultatet bliver, som du havde forventet. Frisøren kan hjælpe dig med at klippe spidserne på den helt rigtige måde.

Når du klipper spidserne med jævne mellemrum, så undgår du, at dit hår bliver spraglet. Spraglede spidser resulterer i hår, der ser både usundt og kedeligt ud. Hvis du ikke har råd til at tage til frisøren i tide og utide, kan du godt klippe spidserne selv. I så fald bør du gøre det minimum hver anden måned.

2: Undgå at bruge føntørrer

Selvom føntørren er en hurtig, nem og bekvem løsning, når du skal have tørt hår, efter du har været i bad, så er det faktisk ikke nogen god løsning. Høje temperaturer udtørrer håret og fører til skader på hårstråene, og det resulterer i spaltede spidser. Du bør derfor undgå at bruge føntørren, hvis det er muligt.

Skal du alligevel bruge den, så sørg for også at bruge en varmebeskyttende spray eller serum, så du beskytter dit hår mod varmen. Alternativt kan du vente, indtil dit hår er omkring 75 procent tørt, hvorefter du kan klare det sidste med føntørren. Du skal dog huske at indstille den på lav varme.

3: Vælg en hårbørste, der matcher dit hår

Du kan få mange billige hårbørster, men sandheden er, at de sjældent er nogen god investering. Den risikerer nemlig at skade dit hår, hvis den ikke egner sig til netop din hårtype. Derfor bør du sætte dig ind i, hvad der adskiller de forskellige hårbørster fra hinanden, så du kan vælge en, som egner sig til dig.

4: Brug hårprodukter, der passer til din hårtype

Du kan få et utal af hårprodukter, som giver dig et stærkere og sundere hår. Det kræver dog, at du vælger de hårprodukter, som passer til lige netop din hårtype, da forskellige hårtyper kræver forskellige typer af pleje. Har du eksempelvis tørt hår, bør du bruge en fugtgivende shampoo og balsam.

Har du derimod fint hår, bør du i stedet anvende produkter, der giver fylde og volumen. Det kan være en jungle at navigere i, og derfor er det altid en god idé at spørge om råd hos din frisør eller hos den butik, hvor du køber hårprodukter.