Langt hår: Få dit hår til at vokse hurtigere
© Anna Stokland / Tommy Hilfiger SS17

5 tips, der giver langt hår hurtigere

Det kan være en langsommelig proces at få langt hår, men der findes heldigvis en stribe hjælpemidler, der kan sætte farten op

Det kan være en meget langsommelig proces at få lange lokker, da vores hår kun vokser omkring en centimeter hver måned.

Heldigvis er der hjælp at hente, hvis du drømmer om at få langt hår, da der findes en række råd og hjælpemidler, som vil sætte farten op.

Her får du et overblik over fem tips, der vil hjælpe dig til at få længere hår på kort tid.

Psst ... Her er hårmasken, der får dit hår til at vokse hurtigere

1. Hovedbundsmassage

En sund hovedbund giver sundere hårrødder og dermed et stærkere hår. Vil du gerne have gang i hårrøddernes produktion af nye hårstrå, vil en hovedbundsmassage være vejen frem.

Du kan udføre hovedbundsmassage i både vådt og tørt hår, hvilket hjælper til at stimulere hovedbunden og blodtilførelsen til hårsækkene.

Psst … Du kan også give hovedbunden en ugentlig eksfoliation ved at blande sukker i shampooen, hvilket også vil stimulere hårrødder og hovedbund.

2. Bliv klippet og få længere hår

Selvom det kan virke selvmodsigende, vil en regelmæssig klipning faktisk give længere hår på kortere tid, end hvis du helt undlod at lægge vejen forbi frisøren.

Det skyldes, at du med slidt hår, kan risikere, at de spaltede ender bevæger sig længere op ad hårstrået og efterlader det opdelt i flere tynde dele. Dermed øges risikoen for, at håret knækker, hvilket kun gør det sværere at få langt hår.

Psst … Der findes faktisk en ny klippeteknik, som fjerner dine spaltede ender uden at påvirke hårets længde.

3. Pleje

Husk at give håret masser af pleje, som vil styrke det og mindske forekomsten af spaltede ender. Sørg derfor for at bruge balsam efter hver hårvask, og fordel gerne balsamen i hele håret. Det plejer ikke bare håret, men lukker også hårstråenes skællag, så de bliver mere modstandsdygtige.

4. Hold igen med varme styling-redskaber

Krøllejern, glattejern men også hårtørreren er ved daglig og ugentlig brug med til at slide enormt meget på håret. Prøv derfor at begrænse brugen af varme i de perioder, hvor du forsøger at få længere hår, og brug altid et varmebeskyttende produkt først.

5. Hjælp indefra

Du kan også få hjælp fra kosttilskud, fordi tilskud fra blandt andet silica og biotin kan styrke håret og få det til at vokse hurtigere.

Hair volume, New Nordic hos Matas.dk 567 kr. // Great hair complex, Vitaviva.com 336 kr.

MERE FRA COSTUME