hår og frisurer til hverdag
© Anna Stokland / Fendi SS19

Smukke alternativer til den evige knold og hestehale

Er du træt af altid at sætte håret på samme måde? Bliv inspireret til nye nemme opsætninger, der giver hverdagsfrisuren nyt liv

Kigger du rundt i gadebiledet er det oftets de to samme opsætninger, der præger den danske kvindes hår: Knold eller hestehale. Det skyldes formentligt, at det er de to nemmeste muligheder, når det korte hår eller lange hårhurtigt skal sættes op i en travl hverdag. Men vil du prøve noget nyt, kan du med små tilføjelser giver hverdagsfrisuren et anderledes og spændende udtryk, og vi har samlet vores bedste og mest tidsbesparende bud her.

Med en sløjfe

Aldrig har vi set så meget pynt til håret som i denne sæson. Det giver rig mulighed for at gøre selv den mest simple opsætning til et iøjnefaldende statement. Tilføj eksempelvis et sløjfebånd til din sædvanlige hestehale, og jo større båndet er, desto flere beundrende blikke vil frisuren inkassere.

Yoga bun

... er blevet et populært søgeord på både Instagram og Pinterest, fordi det er en mere sporty og frisk udgave af den sædvanlige knold. Tricket til den perfekte yoga bun er, at knolden ikke skal være perfekt samlet. Tværtimod skal du bevidst lade enden af dit snoede knold hænge ud fra elastikken. Tilføjer du et zigzag-pandebånd, får frisuren tilmed et nostalgisk udtryk med referencer til sæsonens populære 90'er-tendenser.

yoga bun er snoet knold og frisure
© Anna stokland / Prabal Gurung SS18

Krøllet afslutning

Er du barn af 90'erne, kan du muligvis huske det finurlige hårredskab i plastik ved navn Topsy tail? Den lille plastikløkke er ved at finde vej tilbage til vores hår, fordi den på tre sekunder giver din sædvanlige hestehale et bølget-twist, som får frisuren til at se langt mere imponerende ud. Alt du skal gøre er at sætte din hestehale som normalt, føre enden af hestehalen igennem løkken og hive den ned bag elastikken, så håret krøller rundt. Se selv med nedenfor i en oprindelig reklame fra 90'erne.

Flet din hestehale

Tilføjer du en fletning til din normale hestehale, og hæfter enderne med et par flotte elastikker eller sløjfer, får den praktiske opsætning straks et nyt og mere legende udtryk.

Psst ... Få de fine elastikker fra Bon Dep med i Costumes februar-magasin, som er på gaden nu

fletning med knekki elastiker fra bon dep

Finurlige totter

Brug de løse babyhår til din fordel som set hos Fendi, hvor en ultra høj og snoet knold fik et blødere udtryk ved hjælp af løse babyhår og totter, som nemt kan kopieres hjemme foran spejlet. Sæt først knolden, og hiv derefter et par totter løst af det forreste hår.

høj knold og frisure på kaia gerber
© Anna Stokland / Fendi SS19