rens håret med to slags shampoo
© Wenn.com

Den store fordel ved at bruge 2 forskellige shampooer

Costumes skønhedsredaktør har et godt tip til dig

Spørger du de fleste håreksperter og frisører, vil der være konsensus om, at det ikke gør noget godt for dit hår at vaske det hver dag – tværtimod. Men jo længere tid, der går mellem dine hårvaske, desto mere grundig bør du være, når håret endelig renses, og derfor er én shampoo ikke nok.

Psst ... Se de bedste læbepomader til tørre og sprukne læber.

Derfor skal håret renses ekstra grundigt

Går der tre eller fire dage mellem hver hårvask, kan der efter et par dage opbygges et lag af skidt, sved og rester fra stylingprodukter. Bliver håret ikke renset ordentligt ud, kan du risikere, at det hurtigt fedter igen, samt at det ophobede skidt giver en kløende og irriteret hovedbund.

For at komme til bunds i skidtet, bør du vaske med to slags shampoo, og således kombinere forskellige rensende og plejende egenskaber. Det er også også normal praksis hos de fleste frisører, hvorfor håret altid føles ekstra let og lækkert efter en tur i salonens hårvask.

Sådan bør du vaske håret

Brug først en helt almindelig shampoo til at rense håret, og dernæst en shampoo, som er specifikt beregnet til din hårtype.

Når du fordeler din shampoo i håret, skal du sørge for at massere den godt ind i hovedbunden, og derefter skylle ekstra grundigt ved begge hårvaske. Mange tager sig ikke nok tid til at vaske skummet ud, hvilket giver hår, som hurtigt fedter.

Men følger du rådet om de to shampooer og skyller grundigt, er du garenteret følelsen af friskt og nyvasket hår i flere dage.