Hårtørrer - Model Bella Hadid med sundt hår
© Wenn.com

Denne almindelige fejl ødelægger dit hår

Vi er mange, der bruger hårtørreren på en måde, som i værste tilfælde fører til ødelagt hår

Daglig brug af et glatte- eller krøllejern er hård kost for håret. Og varmen fra en hårtørrer er mindst lige så slem, hvis ikke værre, ifølge hårtørrerproducenten Dyson.

Hårtørrerens slid skal især tilskrives den måde, mange bruger den på, som i værste fald ender med at ødelægge håret fuldstændig.

Psst ... Derfor må du aldrig rede vådt hår

Det gør varmen ved dit hår

Ifølge undersøgelser udført af Dyson skal der 60 til 100 grader til eksempelvis at udglatte krøllet hår eller lave bølger i de glatte lokker. Men overstiger varmen fra din hårtørrer 150 grader, vil det skade håret helt inde i kernen af hvert enkelt hårstrå, og hårets skællag vil smelte sammen og efterlade dig med trist og skadet hår, der ikke kan reddes.

Sådan må du ikke bruge hårtørreren

Derfor er de fleste hårtørrere ikke lavet til at nå over 150 grader, men når du eksempelvis holder hårtørrerens mundstykke helt tæt på håret kan det gå galt. Når hårtørrerens mundstykke blokeres kan luften ikke slippe ud, og dermed bliver den overophedet og vil overstige de skadelige 150 grader.

Desværre vil du først opdage, at der er noget galt, hvis hårtørreren går ud, fordi den overbelastes, eller når du gradvist bemærker, at håret ser mere slidt og tyndt ud, som resultat af de mange varmeskader.

Denne opdagelse ledte blandt andet til, at Dyson designede en hårtørrer, hvis varme ikke kan stige, når hårtørrerens mundstykke blokkeres. Men har du ikke en hårtørrer med denne teknologi, er der god grund til at tænke over ikke at blokere mundstykket – især, hvis du gerne vil have langt, velplejet hår.