Tørshampp
© Anna Stokland

Derfor bruger du din tørshampoo helt forkert

De fleste af os bruger tørshampoo, efter at håret er blevet fedtet – men du vil få meget mere ud af den, hvis du i stedet gør dette.

Tørshampoo er et af de mest populære produkter herhjemme, og hvem elsker ikke den næsten magiske effekt, de matterende pulver har på en fedtet hovedbund? Rigtig mange af os er derfor glade for at springe hårvasken over eller at give håret et pift med tørshampoo efter træning, hvis der ikke er tid nok til en ordentlig hårvask. Men ifølge manden bag det svenske hårplejebrand Bjørn Axén, ejer og CEO Johan Helström, er det ikke bare en forkert måde at bruge tørshampoen, men også en måde, som på sigt kan give mange problemer med håret.

'I bruger jeres tørshampoo helt forkert'

Sådan lød ordene fra Johan Helström til et pressemøde hos Björn Axén, hvor Costumes skønhedsredaktør, Marie Alkestrup, sad med. Ifølge Helström bør man aldrig bruge tørshampoo til at springe hårvasken over – noget, som mange af os ellers ynder at gøre. Grunden til, at han advarer mod dette, er, at tørshampoo i samspil med fedtet i hovedbunden og rester fra skidt og øvrige produkter kan blive til en kvælende hinde – og det kan give problemer med hovedbunden. Noget, som mange i Skandinavien i forvejen døjer med – og problemer med skæl eller kløe bliver bestemt ikke forbedret af problemet.

Derfor råder han til, at du i stedet bruger tørshampooen lige efter badet. Det lyder måske skørt, men der er en logik bag denne metode. Helström anbefaler, at du vasker håret som normalt, føntørrer og eventuelt styler håret, og dernæst, når håret er helt tørt, kan du fordele et par pift med tørshampoo i det rene, nyvaskede hår. Lad tørshampooen sidde i et minut, inden du med hænderne eller hårbørsten fordeler det ud i hele håret.

På den måde har du den absorberende tørshampoo i håret, som vil holde det fedtfrit i længere tid og suge fedtet op gradvist, i stedet for at tørshampooen først påføres, når håret er helt fedtet.

Har du problemer med hovedbunden, er denne metode bestemt værd at overveje, ligesom det også skulle få din styling til at holde i længere tid ifølge håreksperten.