Derfor er kvinder begyndt at barbere sig skaldede ligesom Ruth Belle og Lina Hoss
© Vogue

Derfor er kvinder begyndt at barbere sig skaldede

Den ene trendsætter efter den anden fatter barbermaskinen. Sejt ser det ud, men hvorfor droppe de lange lokker?

Verden over er flere og flere kvinder begyndt at droppe alt om at skulle tænke på hårkriser, hårkure eller balsam – simpelthen fordi de ikke længere har noget hår at pleje.

Mange kvinder har nemlig valgt at lade de lange lokke falde til fordel for det studsede eller fuldstændigt skaldede look. Tendensen er også nået til Danmark, hvor blandt andre dj og blogger Christel Pixi og sangerinde Pernille Smith-Sivertsen fra Blondage er hoppet med på det flotte, korthårede look.

Psst ... Dette trick vil afgøre, om kort hår vil klæde dig

Denne tendens florerer også i modelkredsene, hvor blandt andre modellen Ruth Belleer blevet kendt for sin næsten skaldede frisure, hvilket kun har gjort hende endnu mere efterspurgt.

Men hvor en skaldet isse før i tiden blev sat i forbindelsen med punker-bevægelsen, bliver det i dag set som et chikt og elegant look, der handler mere om at lege med normerne end nødvendigvis at være punker.

Senest har magasinet i-D også haft den skaldede model Lina Hoss på forsiden, og inden i bladet kunne du finde flere flere skaldede unge mennesker, som var blevet streetcastet.

Om den androgyne tendens siger i-D's moderedaktør, Alastair McKimm til Nytimes.com, at:

“Individualitet og dyrkelsen af androgyne træk er bestemt ikke en ny ting i modeverden, men tendensen er større end nogensinde før på grund af samfundets nyfundne fokus på hele kønsdiskussionen.”

I forhold til at lege med normerne og kønsrollerne, ser vi også flere og flere mænd i front for kvindekampagner, eksempelvis da Jaden Smith var i front for Louis Vuittons kvindekampagne.

Grundet det store fokus på køn og udviskelsen af de stereotype kønsopfattelser, kan det menes, at den nye generation af unge kvinder og mænd er blevet mere bevidste om at udtrykke sig igennem tøj, makeup og hår – eller i dette tilfælde manglen på samme.

Vil du tilslutte dig det modige, hårløse look kræver det ikke meget mere end en barbermaskine og måske en skraber, hvis du går efter det helt skaldede look.