Vådt hår - undgå skadet hår ved ikke at børste det og få sundere hår
© Wenn.com

Derfor må du aldrig rede vådt hår

Har du også altid fået at vide, at du ikke må rede dit hår, når det er vådt?

30. august 2017 af Marie Alkestrup

“Du må aldrig rede vådt hår” er en sætning, de fleste af os har hørt hos frisøren eller opsnappet i et magasin. I en travl hverdag er vi nok mange, der trodser dette råd, men efter at have læst præcis, hvor skadeligt det er, vil du formentlig lade børsten ligge efter badet. 

Psst ... 5 tips, der giver langt hår hurtigere

For at blive klogere på, hvad der sker med det våde hår, har vi rådført os med Dysons håreksperter, der har undersøgt mere end 1.600 kilometer hår for at finde ud af, hvad der skader vores lokker.

En af de største hverdagssyndere er altså at rede det våde hår. For at forstå, hvorfor de daglige skader er så fatale, må man først forstå hårets cyklus. 

Dit hår er i gennemsnit 6 år gammelt

Selvom det måske ikke er rart at tænke på, er dit hår i realiteten dødt, så snart det er vokset frem af hårsækken. 

Derfor kan håret ikke reparere sig selv, og de skader, som det bliver påført, bliver på håret, indtil du får klippet det gamle hår af, som i gennemsnit er seks år gammelt. 

Vil du have smukt hår, skal du altså passe på håret under dets lange levetid – hvilket også indbefatter ikke at rede i det våde hår. 

Så svagt bliver det våde hår

Hår kan som bekendt knække, men jo tykkere hår du har, desto mere modstandsdygtigt er det.

Men når håret er vådt, bliver det omkring 50 procent svagere end når det er tørt, hvad end du har fint skandinavisk hår eller en kraftig manke. 

Dysons undersøgelser påviser, at vådt hår strækker sig mere, og dermed bliver sværere at rede igennem, hvorfor du formentligt også bruger flere kræfter på at rede det. Kombinationen af hidsige børstning og det våde hårs lave modstandskræft medfører masser af knækket hår. 

Når håret først er knækket, kan det ikke reddes, og du vil med tiden få tyndere og tyndere lokker, hvis du har for vane at rede i det våde hår. 

Det kan derfor være en god idé at rede dit hår, inden du går i bad. Hvis du slet ikke kan undvære at rede det våde hår, skal du vælge en meget bredtakket kam, som du bruger nænsomt.

Gør som 24.000 andre

Seneste

Måske er du interesseret i...