© Anna Stokland

Derfor skal du bruge balsam før shampoo

Det lyder måske skørt, men flere og flere sværger til at bytte om på den ellers så velkendte rækkefølge af shampoo og balsam. Læs hvorfor her.

Shampoo, skyl, balsam og skyl igen. Det er formentligt den rækkefølge, de fleste følger, når håret skal vaskes. Det kunne nok heller falde mange ind at bytte om på rækkefølgen, men det kan faktisk gøre rigtigt meget godt for dit hår at bruge balsam før shampoo – især hvis du har fint, tørt eller fedtet hår.

Omvendt rækkefølge på shampoo og balsam

Har du enten meget tørt hår eller fint hår, som hurtigt klasker sammen og føles tungt, er der måske god grund til at bytte rundt på rækkefølgen af din shampoo og balsam. Denne rækkefølge kan også være god til dig med fedtet hår. Det skyldes, at både olieret og fint hår hurtigt kan føles tungt og klasket efter brug af balsam – og det undgår du ved at bytte rundt på rækkefølgen. På den måde får du stadig den fugt fra balsammen, som alle hårtyper har godt af, men slipper for den tunge fornemmelse efterfølgende. Bruger du balsam først, kan du også med fordel bruge den i hårbunden, hvor du kan få god fugt, uden at håret efterfølgende ser fedtet ud, fordi du har skyllet efter med shampoo.

Vil du have allermest ud af den omvendte vask, så gør kun håret en anelse vådt, inden du fordeler balsammen i hele håret. På den måde får du den mest koncentrerede mængde balsam i håret, som ikke først er blevet opløst af en masse vand – hvilket ofte sker, når man bruger det som sidste i håret, da de færreste rent faktisk vrider alt vand ud af håret, inden balsammen kommer i.

Sådan gør du

  • Skyl kun håret en anelse, og fordel så balsam i hårets hovedbund og i længderne af håret. Lad det gerne sidde i fem minutter, imens du forsigtigt reder håret igennem med en bredtakket kam eller en børste med gummihår beregnet til formålet.

  • Skyl derefter efter med en anelse varmt vand, og fordel nu kun en lille mængde shampoo på omkring en størrelse med en tokrone. Da håret allerede er blevet en anelse renset af balsammen, behøver du ikke nær så meget shampoo og vil i sidste ende med et ligeså rent hår som normalt, men med mindre brug af udtørrende shampoo.

  • Er dine spidser meget tørre, kan du også undlade at vaske dem med shampoo og holde dig til at bruge en anelse shampoo ved hovedbunden.

Er du glad for metoden, kan du med fordel bruge den hver gang, håret skal vaskes.