Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Pagehår og kort hår © Anna Stokland

Derfor skal du få pagehår

Kort hår vinder frem igen. Her kan du se, om pagen vil klæde din ansigtsform, og de mange fordele ved den korte frisure.

Pagehåret er igen i år en populær frisure på trods af, at langt hår har altid domineret hårmoden på vores breddegrader. De seneste par år har de lange lokker dog fået en stærk konkurrent i form af kort hår med særlig fokus på pagehår. Den korte og mellemlange page bliver ved med at influere hårmoden, og det gør sig også gældende i år. Pagehåret har fået et stort comeback i både udlandet og Danmark og ses blandt andet på modellen Kaia Gerber, der længe har været bannerfører for den korte page. Frisurens popularitet ser heller ikke ud til at vende foreløbig, hvorfor vi nu giver dig inspiration til nogle af de smukkeste udgaver af det korte hår og en guide til, hvordan du kan finde ud af, om pagehåret vil klæde dig.

Hvad er pagehår?

Pagehåret er en frisure, som første gang så dagens lys i 1920’erne, hvor Charleston-moden huserede med det resultat, at kvindernes skørter og hår blev markant kortere end før set. Pagefrisuren er defineret af, at håret er klippet i en kort længde, der kan gå fra lige under ørerne til lidt over skuldrene. Den mest udbredte page-længde er den, hvor håret er klippet efter kæbepartiet, sådan at hårets længde flugter med kæben. I dag kommer pagen i et væld af varianter og længder såsom den lange lob-page, pagen med pandehår, rundede etager som set i 1970’erne eller den skrå 90’er-frisure med undercut og korte, skarpe længder. Her er dermed mange udgaver af den populære korthårsfrisure, og vi har valgt vores fire favoritter nedenfor.

Fordelene ved pagehåret

  • Når du vælger at få klippet et godt stykke af dit hår, så ryger de slidte og tørre hårspidser af, og dit hår vil med det samme føles og se sundere ud.
  • En page er en rigtig god base for at lege med forskellige teksturer og looks. Du kan nemt skifte mellem et poleret look og et mere rodet og grunge udtryk.
  • Du bruger meget mindre tid på føntørring – men også på at vaske, style, glatte og krølle dit hår.

Sådan kan du se, hvilken pagefrisure der vil klæde dig

Hårstylist og -specialist John Frieda er ophavsmand til det tip, som skulle hjælpe med at afgøre, om den korte eller lange pagefrisure vil klæde dig. Det handler om vinklen og formen på dit ansigt, og det eneste, du behøver, er en lineal og blyant!

Du placerer blyanten horisontalt under din hage og måler fra blyanten og op til øret med linealen. Hvis det måler under 5,5 centimeter, vil en kortere page passe godt til din ansigtsform.

Måler det over de 5,5 centimeter, bør du i stedet gå efter en længere page, som klæder stort set alle ansigtsformer – og desuden kræver mindre vedligeholdelse end den helt korte variant.

Pagehår © Lovechild 1979
1 / 4

Page med etager

Den mellemlange page med etager er på vej tilbage, og runder du kanten med et glatte- eller krøllejern, får du et cool 1970'er-inspireret look.

Rihanna Page © Wenn.com
2 / 4

Page med pandehår

Uanset om håret er glat eller krøllet, er pandehår og pagefrisuren et godt match. Det er dog en frisure, der kræver meget vedligeholdelse, da både kort hår og pandehår skal klippes hver tredje måned, hvis det skal holde sin form.

Kort hår page frisure © Wenn.com
3 / 4

Den korte page

Kaia Gerber har om nogen sat pagen på landkortet igen, efter hun valgte at få klippet håret helt kort. Hendes frisure er siden blevet kopieret adskillige gange og er, udover at være kort, karakteriseret af at have en blød og naturlig tekstur med lidt spil i længderne.

Lob pagehår © Wenn.com
4 / 4

Pagen til mellemlangt hår

Vil du gerne prøve kræfter med page-frisuren uden at give fuldstændigt afkald på det lange hår, kan du prøve den mellemlange page. Den skal slutte over skuldrene, og ofte vil håret være så langt, at det lige akkurat kan samles i en hestehale, når du vil have håret væk fra ansigtet.