Fransk hår og perfekte frisurer på caroline de Maigret
© Wenn.com

Derfor vasker franske kvinder kun håret 1 gang om ugen

Har du svært ved at skabe den perfekte, skødesløse frisure? Stjernefrisøren afslører de tre råd, som gør hele forskellen

Måske er du også en af dem, der lider af kronisk hår-misundelse over de franske kvinderes ubesværede lokker, der ser lige dele tilfældige og perfekte ud. Det er en kombination, som føles umulig at mestre foran spejlet derhjemme, og det skyldes formentligt, at du ikke kender disse tre grundlæggende regler. Regler, som alle franske kvinder lever efter, ifølge stjernefrisør David Mallett, som Costumes skønhedsredaktør, Marie Alkestrup, var heldig at møde i sidste uge.

Hans kundekreds favner bredt og rummer både stjerner som Natalie Portman, Emma Watson og Charlotte Gainsbourg, samt almindelige parisiske kvinder. Gennem sine kunder har David Mallett observeret de tre hemmeligheder, der ligger til grunde for franske lokker.

Psst ... Afprøv alle hårfarver uden at farve håret

Franske kvinder hader blødt hår

Ifølge David Mallett hader franske kvinder blødt hår. Bløde lokker er et resultat af blødgørende pleje med silikone, som ligger en fedtet hinde over håret.

Blødgørende pleje gør håret sværere at style, og får det til at klaske sammen og se fladt og glat ud, hvilket franske kvinder ikke bryder sig om.

Vasker kun håret én gang om ugen

Franske kvinder vasker kun håret én gang om ugen, og lægger den ugentlige hårvask i weekenden. Det giver hår med meget mere struktur og tekstur. Hvis håret fedter op til hårvasken, bliver det sat op i en rodet knold, som kun bliver pænere af hår med god tekstur.

En blowout

Man skulle ikke tro det, men i David Malletts salon lægger de franske kvinder tit vejen forbi for at få en blow out. En blow out er en teknik, hvor håret tørres med rundbørste og føntørrer, hvilket løfter håret og giver smukke bølger. Ved netop at undgå blødgørende produkter, så håret har en mere rå tekstur, giver en blow out de franske kvinder den eftertragtede kombination af perfekt og uperfekt.

Hemmeligheden til at få bølgerne fra din blow out til at holde over flere dage er at sætte det op i en knold, hvor du snor håret til en lang slange, og fæstner det med hårnåle, som ikke efterlader mærker, modsat almindelige elastikker. Knolden kan laves, når du er hjemme eller inden sengetid, så du hver morgen vågner op med flotte bølger.

Nedenfor kan du se et eksempel på den simple chignon, der holder håret bølget i meget længere tid.

Costumes skønhedsredaktør med et eksempel på den knold, som David Mallett sætter på sine franske kunder, så deres hår holder sig bølget og voluminøst i længere tid.