© Wenn.com

Derfor vil dit hår ikke krølle

Har du også svært ved at krølle dine glatte lokker – og få frisuren til at holde? Få svaret på, hvorfor det er tilfældet, og hvordan du løser problemet

Med krampe i armen og et stædigt ønske om at få liv i de flade lokker er vi mange, som har brugt al for lang tid med et krøllejern foran spejlet. Desværre er anstrengelserne oftest forgæves, da håret allerede er fladt igen efter få minutter.

Her giver vi dig svaret på, hvorfor dit hår aldrig kan krølle – og et par råd, som forhåbentligt vil gøre projektet lidt lettere i fremtiden.

Glatte gener

Hvis dit hår ikke er i stand til at krølle, skyldes det først og fremmest dit hårs genetiske sammensætning; Hvis dit hår er glat fra naturens side, vil det altid forsøge at blive glat igen.

Desuden vil hår, der er meget sundt, have sværere ved at krølle. Sunde lokker er nemlig endnu mere glatte og bløde end knapt så sundt hår, der enten er kruset eller har mere struktur.

Af samme årsag er det sværere at krølle nyvasket hår, da det er alt for glat, blødt og medgørligt.

Men når det er sagt, så er det muligt at få alle hårtyper til at krølle – du skal bare finde den rette metode og de rigtige produkter.

Du kan blandt andet prøve at sove med skumcurlere i håret, da det giver et længerevarende resultat. Har du ikke nogle curlere ved hånden, kan du også rulle håret om totter af toiletpapir. Dernæst bør du altid bruge et afstivende produkt i håret, inden du krøller det. Du kan også vælge at investere i varme curlere, som kan sidde i håret i længere tid. Dermed giver de større effekt end krøllejernet, som kun er i kontakt med håret i få sekunder.