Oval, firkantet eller rund ansigtsform: Det bedste pandehår til dit ansigt
© Wenn.com

Det bedste pandehår til din ansigtsform

Skal dit pandehår klippes kort, langt, lige eller pjusket? Vi guider til, hvilken type pandehår der matcher din ansigtsform.

Pandehår er en af de bedste måder at give håret et helt nyt look. Frisuren giver et nyt udtryk til dit ansigt, og vælger du en stil, som passer til din ansigtsform, vil pandehåret på flotteste vis være med til at fremhæve dine bedste træk.

Udover at være en flot frisure, er pandehåret igen i år en populær genganger for de største hårtrends i 2021 – men selvom det tjavsede pandehår ser ud til at blive det mest populære, er det ikke nødvendigvis det bedste valg til netop din ansigtsform.

Derfor guider vi nu til det perfekte pandehår til netop din ansigtsform.

Klik dig videre her for inspiration til din nye frisure, og vælg formen på dit pandehår, alt efter om du har:

Firkantet ansigt

Bedste pandehår til dig: Afrundet og let

En god frisure handler om balance, og du bør derfor holde dig fra skarptskåret pandehår, da det vil få dit ansigt til at fremstå mere kantet. Gå i stedet efter en mere tjavset og lang udgave af pandehåret a la Rihannas på nedenstående billede.

Hjerteformet ansigt

Bedste pandehår til dig: Pjusket og lagdelt

Har du hjerteformet ansigt, kan du med fordel vælge pjusket pandehår, da de markante ansigtstræk fremstår blødere med en frisure i flere, lette lag. Har du krøller, er det kun en fordel i forhold til denne type pandehår. Krøllerne giver pandehåret et naturligt spil og et skødesløst og tilfældigt udtryk.

Ovalt ansigt (med lav pande)

Bedste pandehår til dig: Superkort

Hvis du har en lav pande, vil det klæde dig med meget kort pandehår, da det vil få afstanden fra dine øjenbryn til din hårlinje til at syne længere. Denne type pandehår giver desuden et cool look til både løst og opsat hår.

Ovalt ansigt (med lav pande)
© Wenn.com

Ovalt ansigt (med høj pande)

Bedste pandehår til dig: Delt på midten

Hvis dit ansigt er ovalt, kan du bære de fleste former for pandehår. Alligevel kan du med fordel vælge at dele dit pandehår på midten, da skilningen vil starte et lavere sted end din naturlige hårgrænse og derved forkorte din pande.

Alexa Chung med midterskilning
© Wenn.com

Rundt ansigt

Bedste pandehår til dig: Lige

Hvis du har en rund ansigtsform, skal dit pandehår være lige, da frisuren vil bidrage til at give dit ansigt mere kant.

Rundt ansigt
© Wenn.com