© Instagram / @josephinemai

Eksperten guider: 2018's største hårtrends

Hårstylist Josephine Mai peger på årets største tendenser, som heldigvis passer perfekt til skandinavisk hår

Josephine Mai er en af Danmarks dygtigste hårstylister, der altid har fingeren på pulsen, hvad angår nye strømninger i hårets verden.

Her guider Josephine til 2018's mest populære look.

Hvilke kvinder har de flotteste frisurer lige nu?

“Danske Mø, der er gået fra sit lange hår i en flettet hestehale højt på hovedet til en kort page, og nu rocker et kortere 90’er-inspireret look. Den frisure er jeg helt forelsket i!

Og så topmodellen Freja Beha, der i årevis har været kendt for sit skulderlange, krøllede, men ikke for krøllede, skødesløse hår. Hun er for nylig hoppet med på hårbølgen med kort page, som hun viser frem i britisk Vogues aprilnummer. Det her billede (se herunder) tager jeg med, næste gang jeg skal klippes.”

Hvilke frisurer bliver 2018’s største hits?

“Håraccesories er 2018’s helt store trend. Vi har set masser af hårklemmer i skønne og festlige farver allerede, men også banana-clips og hårkamme bliver musthaves.

Derudover kommer vi stadig til at se rigtig meget mere til pagehåret, i flere forskellige længder. Fra helt kort lige under øret til den såkaldte mor-længde, som er lidt længere end the lob.”

Passer tendenserne til skandinavisk hår?

“Hårklemmer og -accesories passer perfekt til skandinavisk hår. De er praktiske og nemme at bruge! Det samme gælder page, i alle afskygninger.”

Hvilke frisurer holder ikke i 2018?

“Vi lever i en tid, hvor alt er tilladt, så længe du bærer din stil overbevisende nok. Det eneste, der ikke er cool, er overgjort hår; Når hår mister al sin naturlighed og bliver for stylet med produkter og krøllejern.”

Er den en hårtrend, du aldrig håber vender tilbage?

“Som hårstylist synes jeg, der er noget spændende og interessant over alle hårtrends. Så jeg håber, at ALT kommer tilbage. Lige fra Aqua-Sørens Dax wax-indsmurte spikes til ekstra lange extensions, der ikke helt matcher i farve eller tekstur.”