Find frisuren, der passer til din ansigtsform

Få ekspertens råd, og bliv klogere på, hvordan du vælger den helt rette frisure til netop dit ansigt

Aleca Chung og Gigi Hadid har ovale og runde ansigtsformer © Wenn.com
1 / 5

Har du nogensinde tænkt over, hvilken ansigtsform du har? Det har nemlig stor indflydelse på, hvilke frisurer, der klæder dig.

Derfor vil en god frisør altid vejlede dig til at vælge en frisure, som fremhæver det bedste ved netop din ansigtsform. Vi har talt med den dygtige hårstylist Jens Johan Wiker, som har gjort os meget klogere på, hvordan man vælger den rette frisure til ens ansigtsform.

Psst ... Din ansigtsform spiller også en rolle i forhold til dine bryn. Lær, hvilke bryn, der bedst passer til dit ansigt her

Ovalt ansigt © Wenn.com
2 / 5

Ovalt ansigt

“Har du en oval ansigtsform, kan du næsten bære alle frisurer. Det er faktisk den ansigtsform, som giver os frisører mest råderum,” fortæller Jens Johan Wiker.

Både Alexa Chung og Joan Smalls er indehavere af et ovalt ansigt, og kan derfor bære de fleste frisurer.

Firkantet ansigtsform © Wenn.com
3 / 5

Firkantet ansigt

“Når du har en firkantet ansigtsform, vil jeg anbefale mellemlange længder.

Du skal også undgå at få klippet håret i længer, som ender ved kæbepartiet, fordi det vil give et endnu mere firkantet look.

Hold dig derfor til de længere længder, og undgå alle de frisurer, som gør brug af tunge snit, hvor håret er klippet helt lige over,” forklarer Jens Johan Wiker

Keira Knightley og Olivia Wilde har begge et firkantet ansigt, og vælger ofte frisurer, hvor håret er længere end kæbepartiet.

Hjerteformet ansigt © Wenn.com
4 / 5

Hjerteformet ansigt

“Med denne form har ansigtet facon som en trekant, og her skal du undgå længder, som går tværs henover hageområdet, da det vil sætte for meget fokus på hagen.

Den amerikanske skuespiller Reese Witherspoon har et hjerteformet ansigt, og har altid hår eller etager, der er længere end hagen,” forklarer Jens Johan Wiker.

Den berømte lob-frisure klæder de fleste og er især pæn til at indramme spidse eller hjerteformede ansigter, men langt hår klæder denne ansigtsform.

Rund ansigtsform © Wenn.com
5 / 5

Rundt ansigt

“Har du et rundt ansigt og søde æblekinder, vil en kort page kun fremhæve den runde facon endnu mere. En klassisk fejl er at klippe pandehår i stedet for at forsøge at skabe en mere grafisk form,” fortæller Jens Johan Wiker.

Gigi Hadid og Emma Stone har begge runde ansigter, som fremstår flottest med hår, der er langt med etager eller bølger.

Ifølge Jens Johan Wiker, vil det med denne ansigtsform altid være pænest med hår, der går under kæben. Desuden skal du tænke mere i grafiske linjer end bare lige over, når håret skal klippes.

MERE FRA COSTUME

Mere om Hår? Få Costumes nyhedsbrev