Cim Mahony langt hår
© Anna Stokland

Frisør Cim Mahony: Ikonisk frisure kommer stærkt igen

Ifølge stjernefrisøren er denne klipning efterårets store hårtendens, og du bør derfor skrive dig den bag øret inden dit næste frisørbesøg.

I sidste uge kunne du læse om frisør Salli Anderschous bud på efterårets hårtrends, og nu er turen kommet til en af Danmarks mest efterspurgte frisører, Cim Mahony, ejer af salonen Studio Cim Mahony.

Cim har efterhånden svunget saksen gennem mange prominente klienters hår, herunder Naomi Campbell og Kate Moss, og er fast indslag backstage til de danske modeuger og internationale fotoskydninger, hvorfor han altid har fingeren på pulsen, når det gælder valg af frisure og populære hårfarver. Vi har derfor bedt stjernefrisøren om at give sine bud på, hvilke trends der kommer til at dominere vores hår dette efterår, og hvilke vi bør vinke farvel til.

Hvilke hårfarver eller frisurer føler du, at dine kunder efterspørger mest lige nu?

“Vi oplever hos Studio Cim Mahony en stigende tendens til, at folk efterspørger en løsning, som arbejder med deres naturlige hårfarve og ikke imod. Denne tendens er kun blevet forstærket af covid-19, fordi mange nu tager springet ud i at lave et stort skift i retning af det mere naturlige, da de har gået hjemme og er kommet ud over den værste periode med udgroninger, og derfor er klar til et mere naturligt look. Mange er ligeledes mere interesserede i at passe på kvaliteten af deres hår og efterspørger råd til pleje af håret derhjemme. Det virker som om, at personlig velfbefindende og tid er blevet en højere prioritet."

Har du nogle bud på, hvilke hårfarver eller trends som vi kommer til at se mere til dette efterår?

“Før covid-19 satte ind var vi på vej imod en meget mere glamourøs og stylet tendens med rodfæste i 70’ernes dekadence og stil. Jeg tror, at den udvikling og krise, vores samfund er i, måske i højere grad også vil sætte velvære og sundhed på dagsordenen i skønhedssammenhænge. I økonomiske nedgangstider har der dog altid været en tilbøjelighed til, at folk pryder fjerene lidt mere – både for at vise omverdenen at man er okay men også for sin egen skyld. Derfor tror jeg, at vi vil se et billede præget af smukke naturlige hårfarver og et svagt ryk henimod en forenklet version af 70’ernes pariser-mode a la Yves Saint Laurent og stilikoner som Faye Dunaway, Lauren Hutton, Iman og Charlotte Rampling. Den bløde graduerede page kommer stærkt igen."

Er der omvendt nogle hårfarver eller klipninger, som vi kommer til at se mindre til efter din mening?

“Jeg tror, at vi vil opleve et kæmpe ryk væk fra alt, som føles unaturligt, hårdt og grafisk. Farver og former vil blive blødere, rundere og den generelle tendens vil have fokus på en mere holistisk tilgang til det glamourøse. Tendensen til det uplejede og utæmmede hår-look, der tidligere har fyldt, forsvinder nu helt."