© Anna Stokland

Frisøren: Derfor er det perfekt at have fint hår lige nu

Har du fint hår, er du meget heldig, da hårmoden ifølge frisør Salli Anderschou lige nu dikterer frisuren, som er perfekt til din hårtype.

Krøllet, tykt, glat, tyndt eller bølget? Der findes mange forskellige hårtyper og mindst ligeså mange hårfarver. Her i Norden er mange genetisk disponeret for at have, hvad man kalder fint hår. Det vil sige et tyndt hårstrå med en mere porøs tekstur. Er du indehaver af fint hår og ønsker at få håret til at syne mere fyldigt, eller vil du have en frisure, som er den mest ideelle til netop din hårtype, har vi spurgt Salli Anderschou, frisør og ejer af salonen Freund, om sine anbefalinger til fint hår.

Hvilke frisurer giver et fint hår mere fylde?

“Bløde lag og etager kan give dig mere fylde, som det ses på de to eksempler af Kate Moss nedenfor med henholdsvis langt glat hår og frisuren med flere etager og kortere længder. Men vær opmærksom på, at det ofte kræver, at du er villig til at style dit hår lidt."

Hvilke frisurer er bedst til fint hår?

“Kortere frisurer vil typisk give mere fyldigt hår. Det skyldes, at mange kvinder med et finere hår oplever, at håret let knækker, jo længere det bliver."

Du mener, at det er en god tid for folk med tyndt hår. Hvorfor?

“Lige nu ser vi rigtigt mange frisurer, der egner sig perfekt til det tynde hår. Det er især the mullet og the shag, som er meget populære. De er begge gode frisurer til fint hår, da her er mange etager og kortere længder, hvilket giver fylde."