Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hermes Spring-Summer 2021Paris, September 2020 © Anna Stokland

Frisøren: Derfor er det perfekt at have fint hår lige nu

Har du fint hår, er du meget heldig, da hårmoden ifølge frisør Salli Anderschou lige nu dikterer frisuren, som er perfekt til din hårtype.

Krøllet, tykt, glat, tyndt eller bølget? Der findes mange forskellige hårtyper og mindst ligeså mange hårfarver. Her i Norden er mange genetisk disponeret for at have, hvad man kalder fint hår. Det vil sige et tyndt hårstrå med en mere porøs tekstur. Er du indehaver af fint hår og ønsker at få håret til at syne mere fyldigt, eller vil du have en frisure, som er den mest ideelle til netop din hårtype, har vi spurgt Salli Anderschou, frisør og ejer af salonen Freund, om sine anbefalinger til fint hår.

Hvilke frisurer giver et fint hår mere fylde?

“Bløde lag og etager kan give dig mere fylde, som det ses på de to eksempler af Kate Moss nedenfor med henholdsvis langt glat hår og frisuren med flere etager og kortere længder. Men vær opmærksom på, at det ofte kræver, at du er villig til at style dit hår lidt."

DO_website-copy
1 / 4

Teksturspray

“Genialt produkt, der groft sagt er en kombination af tørshampoo og hårspray. Det er efter min mening et musthave i alles samling af hårprodukter."

KEVIN.MURPHY
Doo.over
216 kr.

450787_swatch
2 / 4

Saltvandsspray og rootlifter

“Begge produkter kan bruges i vådt hår inden føntørring. Du skal spraye produktet ned i hovedbunden og sørge for at få tørret det hele med føntørreren. Ellers kan det hurtigt ende med den modsatte effekt og virke fedtet.”

Bumble and Bumble
Go big thickening treatment
215 kr.

cerahotstyler38mm-31
3 / 4

Hotstyler
“Dette er en af mine store favoritter. En hotstyler giver volumen ligesom curlere eller en god rundbørste, men uden sliddet og ventetiden.”

CERA
Hotstyler
599 kr.

5060034521877
4 / 4

Glattejern
“Du synes måske, at det er noget bøvl at lave krøller med glattejern. Men øvelse gør mester, og Youtube vrimler med guides. Denne teknik er så god at kunne, da det kan gøres virkelig hurtigt, hvis først du har teknikken på plads. Husk, at dit glattejern skal have rundede kanter for at være velegnet til at lave bølger og krøl. Vil du bruge glattejern, så husk at pleje dit hår for at kompensere for den belastning varmestyling giver håret. Brug for eksempel varmebeskyttelse i håret inden styling."

GHD
The new gold standard
1.629 kr.

Hvilke frisurer er bedst til fint hår?

“Kortere frisurer vil typisk give mere fyldigt hår. Det skyldes, at mange kvinder med et finere hår oplever, at håret let knækker, jo længere det bliver."

Du mener, at det er en god tid for folk med tyndt hår. Hvorfor?

“Lige nu ser vi rigtigt mange frisurer, der egner sig perfekt til det tynde hår. Det er især the mullet og the shag, som er meget populære. De er begge gode frisurer til fint hår, da her er mange etager og kortere længder, hvilket giver fylde."